Renault Captur E-TECH Plug-in hybrid. Foto: Renault

​Säljstart för Nya Renault Captur E-TECH Plug-in hybrid

Nu finns Nya Renault Captur E-TECH Plug-in hybrid i svensk Renaulthandel. Modellen blir den första plug-in hybriden i lilla SUV- klassen och erbjuder en räckvidd på el upp till 65 km med innovativ hybridteknik utvecklad från företagets mångåriga elbilserfarenhet och expertis inom motorsporten.

Äntligen kan Renault erbjuda sin första plug in hybrid i Sverige. Modellen har kunnat beställas sedan tidigare i höstas men nu finns bilarna hemma i hallarna. Nya Renault Captur E-TECH Plug-in hybrid är precis vad en modern bil ska vara.

För det första är det möjligt att köra enbart på el eftersom bilen kommer med ett batteri på 9,8 kWH (400 V), vilket gör att den kan köras på 100 % el i upp till 50 km i blandad körning (WLTP) och 65 km i stadskörning (WLTP Stad). De allra flesta kan alltså köra eldrivet för det mesta, om de bara laddar bilen. Det relativt stora batteriet i kombination med bromskraftsenergin som laddar batteriet direkt gör räckvidden verkligt användbar – och bilen kan köras 135 km/h på batteriet, vilket innebär att även motorvägskörning är relevant.

När Renault presenterar ny hybridteknik i de mest sålda familjebilarna är det intressant eftersom man har många års erfarenhet från utvecklingen av elbilen ZOE och expertis inom motorsportstekniken. Renault har alltså de bästa förutsättningarna att tillverka en plug-in hybrid med en väl fungerande och innovativ teknik.

Tekniken innebär att den normala förbränningsmotorn ansluts till två elmotorer som ständigt optimerar körningen. Captur E-TECH Plug-in hybrid startar på el varje gång och det finns gott om kraft för totalt 160 hk från bensinmotorn kombinerat med elmotorns kraft. Modellen är också utrustad med en s k multimode automatväxellåda – utan koppling – vilket gör körningen sömlös och bekväm. Koldioxidutsläppen för bensinmotorn är låga 33 g/km (WLTP1) med bränsleförbrukning på 1,5 l/100 km (WLTP).

Nya Captur E-TECH Plug-in hybrid Intens inkluderar en 10-tums förarskärm och en 9,3 tums multimediaskärm – Easy Link. Bilen har också många praktiska detaljer och gott om utrymme. För baksätet finns t ex friskluftsmunstycken och dubbla USB-kontakter mm. Bilen laddas på tre timmar beroende på laddkapacitet och batteriet laddas under färd med ökad energiåtervinning via växellådans BRAKE-läge.

Nya Captur E-TECH Plug-in hybrid finns nu tillgänglig till ett rekommenderat pris från 357.900:- i svensk Renaulthandel.

Läs mer på https://www.renault.se/kontakt/valj-modell.html