Elmotorn Zipforce passar de flesta cyklar. Foto: Zipforce pressbild

Elcykelmotorn Zipforce på världsutställningen i Dubai

Zipforce är en av de svenska innovationer som kommer att visas i den svenska paviljongen när världsutställningen Expo 2020 i Dubai öppnar den 1 oktober i år. Kommittén för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2020 i Dubai har valt ut Zipforce som av de svenska produkter och innovationer som representerar det bästa av Sverige och svenskt näringsliv.

Temat för världsutställningen Dubai är ”Connecting Minds – Creating the Future”. Närmare 190 länder deltar i utställningen som pågår till den 31 mars 2022. Ett 15-tal svenska företag har valts ut för att i Sveriges paviljong visa upp de bästa och mest innovativa lösningar inom hållbarhet och mobilitet.

– Det är enormt glädjande att Zipforce får möjlighet att vara med på̊ satsningen som svenska regeringen genomför i samband med världsutställningen i Dubai. Jag är stolt över att Zipforce valts ut och är en av de svenska bolag som får visa upp det allra bästa av svensk innovation med fokus på̊ miljö̈, mobilitet och återvinning, säger Måns Bengtsson, grundare av Zipforce.

Zipforce gör att en vanlig cykel enkelt kan användas som en elcykel. Zipforce är en liten, portabel elmotor som monteras på̊ cyklar – smart, snabbt och enkelt. Det är smidigt att flytta motorn mellan olika cyklar och användarna behöver därmed inte investera i en ny elcykel, vilket innebär att naturens resurser sparas. Den portabla elmotorn monteras med några klick på̊ det monterade fästet och Zipforce ger kraft när cyklisten behöver den.

Zipforce lanserades 2020 och är patenterad och utvecklad av grundaren Måns Bengtsson. Industrialisering har gjorts tillsammans med Tritech, Lagan Plåtprodukter samt fristående konsulter. Zipforce säljs i egen webbshop. Tillverkningen görs av Lagan Plåtprodukter utanför Ljungby i Småland.

– Vi har arbetat intensivt under ett par år för att få fram en hållbar och enkel livsstilsprodukt för miljömedvetna människor som både medför ett hälsosamt levnadssätt och samtidigt bidrar till mindre klimatpåverkan och bättre användande av jordens resurser, säger Måns Bengtsson.

Världsutställningen pågår i 6 månader från starten i oktober i höst och beräknas dra mer än 20 miljoner besökare.

Fakta om Zipforce

  • En eldriven cykelmotor – motor, styrenhet och batteri i ett
  • Monteras på̊ en vanlig cykel och transformerar den till en elcykel
  • Maxhastighet 25 km/tim
  • Vikt 2,7kg
  • Räckvidd 35–65 km beroende på̊ terräng och körstil
  • Kan enkelt flyttas mellan olika cyklar
  • Hållbart och klimatsmart alternativ
  • Utvecklas och tillverkas i Sverige

Följ Expo 2020 på̊ www.expo2020.se och Zipforce på̊ www.zipforce.se