Nya Kia Sorento Plug-In Hybrid och Mando Diao. Foto: Kia

Kia i samarbete med Mando Diao

Nu är de första kundbeställda Kia Sorento Plug-In Hybrid på väg till Sverige. Under julhelgen rullade Kia ut reklamkampanjen för den sjusitsiga familjefavoriten där det folkkära bandet Mando Diao medverkar.

Fjärde generationen Kia Sorento gör ett rejält teknik- och designsprång och är generöst utrustad med såväl säkerhets- som komforthöjande finesser. Med reklamkampanjen för laddhybridversionen inleder Kia ett samarbete med Mando Diao, som skrivet en ny låt, ”Vi lever nu”, ledmotivet till reklamfilmen Kia Sorento Plug-In Hybrid.

Filmen finns att titta på här – och låten finns där låtar finns, exempelvis här.

– Kia och Mando Diao har mycket gemensamt. Vi är två aktörer som alltid vågat gå vår egen väg, följt våra visioner och som delar omtanken för svensk natur. Därför känns det både självklart och roligt att genomföra lanseringen av vår nya laddhybrid tillsammans med bandet. Vi kallar det för ett samarbete med gemensam drivkraft, säger Jonas Nilsson, marknadschef på Kia.

Med Kia Sorento Plug-In Hybrid gör Kia det möjligt för fler att bli en del av omställningen till elektrifierat, eftersom Kia nu erbjuder såväl mindre som stora laddbara bilar. Fler familjer kan lösa sina vardagstransporter eller åka iväg på de äventyr som de drömmer om, med mindre miljöpåverkan.

Familjeliv i kombination med en elektrifierad bil var något som Mando Diao nappade på.– Vi fick frågan om vi ville tonsätta en kommande kampanj för en elektrifierad bil. En plug-in hybrid som kör genom vårt vackra Sverige där såväl familj som bandet och musik skulle finnas med. Eftersom vi bryr oss om klimatet och är sjukt familjära av oss kändes det helt rätt att vår låt skulle finnas med i kampanjen. För vi slutar aldrig spela och vi lever bara en gång – vi lever nu, säger Björn Dixgård, låtskrivare och sångare i Mando Diao.

Fyrhjulsdrivna och sjusitsiga familjesuven Kia Sorento i laddhybridutförande kan köras på el i upp till 57 kilometer kombinerad körning enligt WLTP. Vid stadskörning går bilen på eldrift upp till 70 kilometer på en laddning. Nya Kia Sorento Plug-In Hybrid erbjuds från 569 900 kronor. Listan med kundorder fylls nu på hos Kia-återförsäljarna och de första leveranserna sker under första kvartalet 2021.