Bild: Pixabay

Vad gör man när bilnyckeln slutat fungera? – Detta företag har lösningen

Vad gör man egentligen när man inte kommer in i sin egen bil? Det är en hemsk situation att befinna sig i oavsett om man blivit av med sina nycklar, har lyckats låsa in dem i bilen eller om nyckel har skadats och inte längre fungerar.

Som tur är finns det en mycket smidig lösning på detta problem, nämligen företaget A6 Lås & Larm i Jönköping. De är idag marknadsledande inom bilnycklar och har kompetensen och verktygen som krävs för att skapa nya nycklar till populära bilmärken; även en hel del elbilar. Numera kan de dessutom hjälpa dig på distans om du skulle befinna dig lång ifrån deras verkstad i Jönköping.

Nedan kan du läsa mer om tjänsterna företaget erbjuder och hur man går tillväga när bilnyckeln inte längre fungerar! Alltför att du ska vara förberedd när olyckan är framme.

Har du en nyckel kvar eller är du av med den sista?

Processen för att skapa en ny eller kopiera en bilnyckel varierar ganska kraftigt beroende på din situation. Av uppenbara anledningar är det mycket lättare att skapa en ny nyckelkopia om du fortfarande har en nyckel kvar. I de flesta fall kan du ha en ny nyckel skapad inom ett par timmar. Eftersom dagens bilnycklar är elektroniska måste nyckeln även kodas om, något experterna på A6 kan hjälpa dig, med

Om du däremot har tappat bort eller skadat den sista nyckeln blir processen genast lite krångligare. Då behöver nämligen A6 tillgång till bilens datorsystem samt tillgång till biltillverkarens nyckelsystem. Även detta kan du få hjälp med, tänk bara på att processen är mer tidskrävande och dyrare.

Slutsatsen vi kan dra av detta är att du alltid bör ha en extra bilnyckel till hands, och om du bara har en bilnyckel kvar bör du få den kopierad så fort som möjligt.

Få hjälp även på distans

Tack vare stora teknologiska framsteg under de senaste åren kan du idag skapa en ny bilnyckel även på distans. För att det ska fungera behöver du ha tillgång till bilens startspärrar och därför är det inte möjligt om du inte har någon nyckel kvar. Däremot är det en bra lösning om din nyckel har skadats eller om du bara ha en nyckel kvar.

Har du frågor eller funderingar kring dina bilnycklar eller hur nyckeln fungerar i en elbil kan du kontakta företaget direkt.