Foto: Hankook Tire

Volkswagens nya elbil ID.3 sätter nytt världsrekord med däck från Hankook

Däcktillverkaren Hankook har bidragit till framgångarna under ”ID.3 Germany Tour” genom att utrusta kampanjbilen VW ID.3 med däcket Winter i*cept evo 3. Efter att ha kört mer än 28 000 kilometer i 65 dagar genom Tyskland har laget slagit världsrekordet för den längsta resan utan avbrott med ett elfordon genom ett och samma land.

I september startade maratonresan vid Tysklands sydligaste hotell i Oberstdorf. Organisatören Rainer Zietlow och hans andreförare Dominic Brüner från agenturen CHALLENGE4 GmbH spenderade 65 dagar med att resa genom varje del av Tyskland för att testa långdistansprestandan i Volkswagen ID.3 och nätverket av snabbladdare runt om i landet. Efter 28 198 kilometer nådde de slutdestinationen vid den nordligaste änden på landets nordligaste ö Sylt. Trots Covid-19-restriktioner har laget satt världsrekordet för den längsta resan utan avbrott genom ett land i ett elfordon. Under resan laddade de fordonet vid 652 snabbladdningsstationer och använde nyinstallerade laddboxar hos olika Volkswagen-återförsäljare.

– Vi vill gratulera Rainer Zietlow och hans team för vad de åstadkommit i dessa utmanande tider. Vi är väldigt glada att det nya vinterdäcket Winter i*cept evo 3 användes under den fantastiska resan och kunde ge prestandan, säkerheten och pålitligheten som teamet behövde för att lyckas, säger Sanghoon Lee, vd för Hankook Tire Europe.

Under hela resan var Hankooks nya UHP-vinterdäck Winter i*cept evo 3 i dimensionen 215/55 R18 99V XL monterade på kampanjbilen. Den nya och tredje generationen av Winter i*cept evo har för första gången ett rotationsriktat mönster. Detta minskar risken för vattenplaning, samt ger ett bra grepp på vått väglag och vid milda temperaturer. Detta är särskilt viktigt för elbilar eftersom vridmomentet är väldigt direkt. Med Hankooks Winter i*cept evo 3 var teamet väl förberedda för vinterns intåg och för att besöka Tysklands alla hörn.

– Påfrestningarna på däcken från elbilar som sportiga VW ID.3 är enorma, framför allt på den högsta prestandanivån. Hankooks nya vinterdäck gav tillräckligt väggrepp under hela resan, trots den väldigt direkta och sportiga reaktionskraften och trots det blöta och kalla vädret. Det gjorde att vi hela tiden kunde lita på att bilen skulle prestera, förklarar rekordföraren Rainer Zietlow.

Däcktillverkaren Hankook har ökat sin närvaro i däcksegmentet för elbilar rejält genom att använda modern teknologi samt genom långsiktiga investeringar i forskning och teknologi. Hankook förser flertalet ledande elbilstillverkare med däck, och har nyligen kommunicerat att de även kommer utrusta den nya elsportbilen Porsche Taycan med däcket Ventus S1 evo 3 ev.  Företaget har dessutom precis bekräftat att Hankook är exklusiv däckleverantör till ABB FIA Formula E World Series från och med säsongen 2022/2023, där de nya och helt elektriska tredje generationens racingbilar kommer tävla runt om i världen i sitt eget FIA World Championship.

Andra som stödjer maratonresan:

Volkswagen Group, ADS-TEC Energy, Alpitronic, CAR-connect, E.ON Drive, has·to·be GmbH, Infineon Technologies, Intercity Hotel, MOON, Steigenberger Hotels & Resorts, Tank & Rast och We Charge