STCC TCR Scandinavia. Foto: Anders Helgesson

20 hittills anmälda till STCC 2022 med 10 helt nya bilar

20 förare är hittills anmälda till STCC TCR Scandinavia-säsongen 2022, fördelat på elva team och där hälften av startfältet utgörs av helt nya TCR-bilar.

– Detta är ett styrkebesked där vi ser ut att öka startfältet betydligt jämfört med de senaste åren. Vi har tveklöst en spännande säsong framför oss, säger Micke Bern, vd för STCC.

De team som hittills avslöjat sina anmälningar är regerande mästarna CUPRA Dealer Team – PWR Racing, fjolårsmästarna Lestrup Racing Team och familjeteamet FH Racing.

– Vi har en intressant vinter och vår framför oss med avslöjanden av förare, team och nya bilmodeller, säger Micke Bern.

– Det är såväl helt nya team som existerande team som kommer att avslöja sina uppställningar under de kommande månaderna, bland annat ett team från Norge. Mer än så kan vi inte säga för tillfället, utan vi respekterar teamens egna tidsplaner för lansering.

Under de tre senaste säsongerna har STCC ökat från nio helsäsongsanmälda bilar 2019 till 12 bilar 2020 och 13 bilar under fjolårssäsongen.

STCC 2022 startar på Ring Knutstorp i maj med totalt fem tävlingshelger och 15 tävlingsheat, läs mer här.