Bild: eCarExpo

23 bilmodeller och 13 tvåhjulingar att provköra

Den 2 december öppnar elbils- och solelsmässan eCarExpo i Göteborg. I år finns det inte mindre än 23 olika bilmodeller att provköra – plus 13 eldrivna tvåhjulingar.

– Det blir en fantastisk möjlighet att provköra många olika elfordon på en och samma plats, säger Anna Fägersten som är marknadschef för eCarExpo.

Idag är det allt färre som kör runt till olika handlare för att provköra deras fordon innan de köper. Dels för att det tar tid och dels för att de aktuella fordonen ofta inte finns hemma. På det här sättet kan spekulanter prova många olika modeller på en gång.

Elbilsmässan eCarExpo började tidigt med att uppmana sina utställare att också erbjuda provkörning. När mässan nu öppnar i Göteborg finns totalt 36 olika modeller att provköra. Från elcyklar till stora suvar.

– Förutsättningarna på Svenska Mässan är jättebra, säger Anna Fägersten.

– Bilarnas provkörningar påbörjas och avslutas inomhus, och tvåhjulingarna körs helt och hållet på en inomhusbana.

– Det gör att den som provkör även får känna på att koppla i och ur laddningen, och lära sig hur man märker att bilen är igång … De allra flesta i Sverige har ju faktiskt ännu aldrig provat en elbil och här får de känna på hela hanteringen.

eCarExpo pågår den 2-4 december på Svenska Mässan i Göteborg. Förutom elfordon visas här också solels- och laddningslösningar från fler än 30 företag.

Totalt 11 bilmärken och 5 tillverkare av tvåhjulingar erbjuder provkörning. Här är listan (du kan också hitta alla här:)

Bilar

BMW i4

BMW iX

BMW iX3

BYD Atto 3

BYD Han

BYD Tang

Hongqi E-HS9

Hyundai Ioniq 5

Lynk & Co 01

Mercedes EQB

Mercedes EQE 350+

Mercedes EQS 53 AMG

MG4

MG5

Nio ET7

Polestar 2

Renault Kangoo E-Tech

Renault Megane E-Tech

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz Cargo

Volkswagen ID. 3

Volkswagen ID. 4

Volkswagen ID. 5

Tvåhjulingar

Cake

Dealy

Eloped

Yadea

TWS

Wafabike