Den helt elektriska serien för med sig hållbar teknik till Mexiko för sjätte gången, där ABB driver lösningar med förbättrad laddinfrastruktur.

ABB Formula E: Banbrytande e-mobilitetsteknik lyfter i Mexiko

Den helt elektriska serien för med sig hållbar teknik till Mexiko för sjätte gången, där ABB driver lösningarna framåt med förbättrad laddinfrastruktur och projekt kring förnybar energi.

Den här helgen återvänder ABB FIA Formula E World Championship till Mexiko – för första gången på Autodromo Miguel E. Abed strax utanför den färgstarka staden Puebla. Eventet kommer att följa strikta covid-19-regler, efter rådgivning från myndigheterna, för att det ska kunna äga rum på ett säkert och ansvarstagande sätt.

En av Mexikos främsta racerbanor, Autodromo Miguel E. Abed, har tidigare stått som värd för NASCAR:s Mexikoserie och FIA World Touring Car Championship och ligger enastående vackert med vulkanen Popocatépetl i bakgrunden. Banan är 2,98 km lång och består av 15 kurvor – hårnålar, svepande snabba kurvor – och en lång start-mål-sträcka, som säkerligen kommer att passa Formel E som är känd för att man tävlar tätt hjul mot hjul.

Theodor Swedjemark, ABB:s kommunikations- och hållbarhetschef, säger: ”ABB Formula E är ett skyltfönster för den nya eran av hållbar utveckling. Det är en extrem testbädd för innovativt samarbete, som kommer att driva på utvecklingen för att hjälpa länder som Mexiko att klara sina e-mobilitets- och hållbarhetsmål.”

2020 bekräftade Mexiko sitt engagemang att minska sina växthusgaser med 22 procent och svarta koldioxidutsläpp med 51 procent till 2030. ABB:s teknik gör det möjligt att driva ett antal projekt som syftar till att förbättra luftkvaliteten i landet.

– När nu ABB FIA Formula E World Championship kommer till Mexiko än en gång får vi möjlighet att lyfta fram de stora framstegen i energihantering och effektivitet som ABB bidrar? till bland landets industrier. Ett sådant exempel är pilotprojektet med Volvo-elbussar, som drivs av laddinfrastruktur från ABB och som utgör ett viktigt steg mot att uppnå hållbara kollektivtrafiklösningar, säger Vicente Magaña, vd för ABB Mexiko. .

Projektet som betjänar gatorna i Mexico City är ett samarbete mellan Metrobus, Volvo Buses Mexico, ABB Mexiko och CCA (Conexión Centro Aeropuerto), tillsammans med myndigheterna i Mexico City. ABB:s Terra 54 HV-teknik medger laddning på mindre än fyra timmar på natten, vilket innebär att den kan trafikera utan avbrott under hela dagen, vilket leder till nollutsläpp. Detta kommer att leda till 92 procent mindre koldioxidutsläpp och en minskning med 20,45 ton av de totala utsläppen i den nuvarande fordonsparken. Dessutom kan systemet övervakas på distans med dygnet runt-service via en digital plattform som hanterar elförsörjningen och registrerar värdefull information för fordonsdriften.

ABB Mexiko samarbetar också i utvecklingen av Horizontal Teleferic (linje 1) i Mexico City genom att tillhandahålla projektet låg- och mellanspänningsprodukter och paneler. Detta helt eldrivna transportmedel halverar restiderna och kommer att minska koldioxidutsläppen avsevärt med 3 100 ton.

Minskade utsläpp har också möjliggjorts genom ABB:s teknik- och tillverkningsanläggning i San Luis Potosí – den första industrianläggningen som genererar sin egen energi i hela Mexiko. Projektet utsågs till det bästa projektet kring förnybar energi inom ramen för MIREC 2012. Anläggningen består av två solcellsblock som ger upp till cirka 1,2 MW. Installationen täcker ungefär 70 procent av den energi som förbrukas på campus och har minskat koldioxidutsläppen i atmosfären med cirka 1 700 ton per år.

ABB inledde sin verksamhet i Mexiko för 60 år sedan och har idag cirka 4 500 medarbetare på fem produktions-, teknik-, service-, forsknings- och utvecklingscenter samt ett Global Business Center som betjänar Latinamerika från San Luis Potosí.

ABB är huvudpartner i ABB FIA Formula E World Championship, en internationell racingserie för helt eldrivna ensitsiga racerbilar. ABB:s teknik stöttar loppen på stadsgator runt om i världen. ABB gick in på e-mobilitetsmarknaden redan 2010 och har idag sålt över 400 000 elfordonsladdare på fler än 85 marknader; mer än 20 000 DC-snabbladdare och 380 000 AC-laddare, inklusive de laddare som säljs via Chargedot.

2021 års ABB FIA Formula E Championship – kalender (de racingtävlingar som hittills är bekräftade)

Omgång Stad Land Datum
1 Diriyah Saudiarabien 26 februari 2021
2 Diriyah Saudiarabien 27 februari 2021
3 Rom Italien 10 april 2021
4 Rom Italien 11 april 2021
5 València Spanien 24 april 2021
6 València Spanien 25 april 2021
7 Monaco Monaco 8 maj 2021
8 Puebla Mexiko 19 juni 2021
9 Puebla Mexiko 20 juni 2021
10 New York USA 10 juli 2021
11 New York USA 11 juli 2021
12 London Storbritannien 24 juli 2021
13 London Storbritannien 25 juli 2021
14 Berlin Tyskland 14 augusti 2021
15 Berlin Tyskland 15 augusti 2021