Micke Bern, vd STCC och Johnny Wendel, regionchef på Assemblin. Bild: STCC

Assemblin ny huvudpartner till STCC

Installation- och servicepartner Assemblin går in som huvudpartner till Skandinaviska Touring Car Championship (STCC) inför den historiska elektrifieringen av mästerskapet 2023. Detta gör STCC till det första 100% elektrifierade nationella mästerskapet i världen.

Assemblin, en ledande aktör inom el, värme, sanitet och ventilation med verksamhet i Sverige, Norge och Finland, inledde ett initialt samarbete med STCC förra året. Nu utökas samarbetet till att omfatta den kommande säsongen, där fokus kommer att ligga på klimatsmart motorsport.

Micke Bern, vd för STCC, uttrycker stor glädje över det utvidgade partnerskapet. “Vi välkomnar Assemblin varmt till STCC-familjen där de kommer bli en viktig partner med deras breda erfarenhet kring den stora elektrifieringen av samhället som sker just nu. Vi ser fram emot ett starkt och givande samarbete när vi ger oss an den största förändringen av skandinavisk motorsport någonsin,” säger Bern.

Samarbetet mellan Assemblin och STCC kommer att omfatta flera områden, inklusive solel. Atlas Copcos energilagringsenheter, som kommer att ladda STCC-bilarna under alla tävlingshelger, kommer till exempel att få sin energi från solceller. Tidigare i år lanserade Assemblin ett nytt solcellskoncept, Assemblin Solar, som erbjuder effektiv och säker installation av solceller för privatpersoner.

– Satsningen på ett 100 procent elektrifierat mästerskap är helt rätt i tiden och går i linje med Assemblins fokus på installationslösningar som underlättar samhällets gröna omställning. Vi har ett spännande samarbete med STCC framför oss när vi tillsammans tar ytterligare ett steg framåt för hållbar motorsport, säger Johnny Wendel, regionchef på Assemblin.

Med detta utökade partnerskap fortsätter STCC sin resa mot en helt elektrifierad framtid, samtidigt som Assemblin får en större plattform att visa upp sin kompetens inom elektrifiering och hållbara energilösningar.