Premiär för Q8 e-tron Dakar edition på eCarExpo den 2-4 februari. Bild: Audi

Audi lanserar Q8 e-tron Dakar edition på eCarExpo

Audi har nyligen stått som segrare i det mytomspunna Dakarrallyt, ett av de mest utmanande ökenrallyn i världen. För att fira denna framgång presenterar de nu Audi Q8 e-tron Dakar edition på eCarExpo som äger rum på Friends Arena mellan 2:a och 4:e februari. Detta är första gången modellen visas upp i Europa.

Modellen är en hyllning till Audis prestation i Dakarrallyt, där Carlos Sainz och Lucas Cruz, två mycket erfarna rallyförare, tog hem segern efter att ha tävlat med den eldrivna RS Q e-tron över 790 mil i ökenlandskapet. Audi Q8 e-tron Dakar edition är inte bara en symbol för denna triumf, utan också ett exempel på hur tävlingar och teknikinnovationer på högsta nivå kan bidra till utvecklingen av elbilar för vanliga konsumenter.

Bilen är utrustad med egenskaper som gör den optimal för offroad-körning. Den har bland annat specialdesignade terrängdäck, förhöjd markfrigång och adaptiv luftfjädring, vilket gör den anpassad för tuffa vägförhållanden. Vidare är bilen utrustad med Audis berömda quattro fyrhjulsdrift och ett kraftfullt batteri på 106 kWh netto, motsvarande den som finns i Q8 55 e-tron.

Utöver Q8 e-tron Dakar edition, kommer Audi att visa upp flera andra uppdateringar i sitt elbilsprogram. Besökare kan vänta sig att se uppdaterade versioner av Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron, som nu har ett förbättrat chassi, förkonditionerat batteri, ökad snabbladdningskapacitet och nyutvecklade motorer. Dessutom kommer de att visa upp den sportigt avstämda SQ8 Sportback e-tron och RS e-tron GT från Audi Sport. Intresserade kommer även ha möjlighet att provköra flera av de presenterade modellerna.

Detta evenemang är inte bara en chans för Audi att visa upp sin senaste teknik och design, utan det markerar också en viktig milstolpe i övergången till en mer hållbar framtid med eldrivna fordon. Presentationen av nyheterna kommer att äga rum i Audis monter den 2:a februari klockan 08:40.