Audi Q4 e-tron edition S line. Bild: Audi

Audi Q4 e-tron uppdateras

Audi intensifierar sitt fokus på elbilsmarknaden med uppgraderingar för sina modeller Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron. Leveranserna under första halvåret 2023 ökade med 51,2 procent, vilket i stor utsträckning tillskrivs framgången för dessa modeller. Nu förnyas de med bland annat ett nyavstämt chassi, högre effektivitet och utökad standardutrustning.

Drivsystem och Laddkapacitet

Samtliga varianter är utrustade med ett stort batteri med en nettokapacitet på 77 kWh (brutto 82 kWh). Snabbladdningseffekten har förbättrats, vilket möjliggör en laddning från 10 till 80 procent på cirka 28 minuter under optimala förhållanden. Batteriskyddsfunktionen är även uppdaterad för att automatiskt begränsa laddningsnivån till 80 procent och därmed förlänga batteriets livslängd.

Förbättrad Styrrespons och Assistanssystem

Audi Q4 e-tron-modellerna kommer med förbättringar i chassi och styrrespons. Det nyintroducerade filbytesassistent-systemet, som är en del av Assistans- och Säkerhetspaket Pro, hjälper föraren med styrning vid filbyten på motorvägar.

Uppgraderad Standardutrustning

Standardutrustningen har uppgraderats för att inkludera Audi MMI Navigation plus och Audi connect Navigation & Infotainment. Dessutom lanseras en ny specialversion, edition S line, med sportiga accenter.

Akustisk Identitet

För första gången kommer modellerna att erbjuda en egen akustisk identitet. Det digitalt skapade ljudet kommer att vara hörbart både inuti och utanför bilen, vilket förstärker Audi Q4 e-tron och Audi Q4 Sportback e-tron’s unika karaktär.

Framtida Produktionsplaner

Audi kommer att expandera sin produktionskapacitet genom att inkludera fabriken i Bryssel för tillverkning av Q4 e-tron-modellerna, för att möta den växande efterfrågan. Bryssel-fabriken är den världens första CO2-neutrala fabriken för storserietillverkning i premiumsegmentet.

Denna uppdatering markerar Audis fortsatta ambition att vara en ledande aktör inom elbilsmarknaden, med fokus på innovation, hållbarhet och kundvärde.