Bild: Audi

Audi Q6 e-tron premiärvisas i Almedalen

En av de viktigaste samhällsfrågorna just nu är elektrifiering och klimatomställning, vilket kommer att återspeglas under Almedalsveckan som startar imorgon. Audi, med en tydlig strategi för elektrifiering och minskad klimatpåverkan vid tillverkningen, har valt detta forum för Sverigepremiären av den nya eldrivna Audi Q6 e-tron, vilket markerar början på ett nytt kapitel i företagets elbilsoffensiv.

Audi har länge varit en pionjär inom eldrift och var tidigt ute med sin modell Audi e-tron. Under årets Almedalsvecka kommer Jörgen Wedefelt, chef för Audi Sverige, att vara på plats för att diskutera affärsmöjligheter och hinder för klimatomställningen. Samtidigt premiärvisas Audi Q6 e-tron, en modell som bygger på en helt ny skalbar arkitektur, vilken kommer att utgöra grunden för flera framtida modeller med hög teknisk standard.

— Det är alltid lika inspirerande och intressant att medverka under Almedalsveckan. Det är en enorm bredd på samhällsfrågor och vår bransch berörs av många av de hetaste ämnena. Elektrifiering, energi och omställning är viktiga frågor på mångas agendor. Audi har en väldigt tydlig strategisk plan för hållbar mobilitet som omfattar hela företaget. Jag ser fram emot att få diskutera hur vi kan göra omställningen så snabbt och effektivt som möjligt här i Sverige, säger Jörgen Wedefelt.

Jörgen Wedefelt kommer att delta i Dagens industris VD-panel på temat “Nya affärsmöjligheter och nya risker kopplade till omställningen,” onsdag den 26 juni klockan 09.20–09.50 på Strandvägen 4.

Nya Audi Q6 e-tron i S-version kommer att vara utställd i Dagens industris Arena på Strandvägen 4 den 25-27 juni, med premiärvisning tisdag den 25:e kl. 08.15. Detta evenemang ger besökare en chans att se och uppleva den senaste tekniken och designen från Audi, samtidigt som det betonar företagets engagemang för en hållbar framtid.