Produktionsnära Audi Q6 e-tron på tester i norr. Bild: Audi

Audi Q6 e-tron prototype testas i kylan

Audi inleder den största modelloffensiven i företagets historia med den produktionsnära modellen Audi Q6 e-tron.

Under de kommande åren kommer över 20 nya modeller att lanseras, varav fler än 10 helt eldrivna. I samband med lanseringen av Q6 e-tron startar även produktionen av elbilar vid huvudkontoret i Ingolstadt, där företaget även har ett eget batterimontage.

Q6 e-tron prototype har nu testats i kylan i norr. Den nya modellserien är den första som baseras på den tekniska plattformen Premium Platform Electric (PPE). Med 800 volts-elsystem, kraftfulla och effektiva elmotorer, innovativa batteri- och laddningssystem samt en nyutvecklad elektronikarkitektur representerar prototypen nästa steg i elektrifieringen och digitaliseringen av Audis modellutbud.

Den kommande Q6 e-tron-serien, som innefattar både SUV- och Sportback-varianter, symboliserar hållbar produktion, kompetensen hos personalen i Ingolstadt och företagets satsning på elbilar. Audi arbetar för att bli en ledande leverantör av uppkopplad, helt elektrisk premiummobilitet och uppnådde nyligen ett rekordresultat under räkenskapsåret 2022.

Markus Duesmann, CEO på AUDI AG, kommenterar att företagets strategi Vorsprung 2030 ger de rätta svaren i en tid av kriser. Han betonar vikten av att fokusera på hållbarhet och att systematiskt vidareutveckla digitaliseringen och elektrifieringen av Audis produkter.