Bild: Bilia

Bilia inleder nytt kapitel med första XPENG-anläggningen

Bilia tar steget in i framtiden med sin första XPENG-anläggning i Smista, Stockholm, vilket markerar en ny era i försäljning och service av elektriska bilar i Sverige.

Stockholm, Sverige – Bilia, en av Europas största bilåterförsäljare, firar öppnandet av sin första XPENG-anläggning i Smista, södra Stockholm. Med detta viktiga steg blir det nya kinesiska bilmärket XPENG nu tillgängligt för svenska kunder genom Bilias försäljnings- och serviceanläggning.

I ett partnerskap som startade 2022 med ett agentavtal, kommer Bilia att erbjuda försäljning, leverans och service av XPENGs bilar, med början i den nyligen öppnade anläggningen i Smista. XPENGs första två modeller, P7 och G9, kommer att finnas tillgängliga på anläggningen, med planer på att utöka till Göteborg och Malmö senare under året.

Samarbetet markerar en betydande utveckling i XPENGs etablering på den europeiska marknaden. Genom Bilias omfattande geografiska täckning i Sverige och deras rykte för hög kundnöjdhet, kan XPENG nu ta sin europeiska närvaro till nästa nivå.

“Öppningen av Bilias anläggning i Smista är en milstolpe i XPENGs etablering i Europa,” säger Elvis Cheng, Norden-vd på XPENG. “Vi är mycket glada över att kunna kombinera XPENG-anläggningarna med Bilias högkvalitativa service, och vi ser fram emot att vara mer tillgängliga för våra kunder.”

Bilia, med sin långa historia och starka närvaro i Sverige, ser också fram emot att stärka sitt erbjudande genom partnerskapet med XPENG. “Vi är glada att ha premiär för vår första svenska försäljnings- och serviceanläggning för XPENG i Smista Allé i Stockholm,” säger Per Avander, vd och Koncernchef på Bilia AB. “Vi har ett engagerat team på plats som ser fram emot att hjälpa våra kunder med allt från beställningar till leveranser och service.”

Partnerskapet mellan Bilia och XPENG innebär att kunderna får en omfattande service genom Bilias anläggningar. Utöver att erbjuda XPENGs modeller för visning och beställning, kommer Bilia att ta hand om alla delar av eftermarknadsservice, som reparationer, däckbyten, glas, tillbehör och mer.

Bilias anläggning i Smista kompletterar XPENGs egen Experience Store i Westfield Mall of Scandinavia, vilken öppnades förra året. Kunder kan redan nu boka provkörningar från både Bilia XPENGs anläggning i Smista och från Experience Store i Solna.