Foto: BMW

BMW Charging lanseras i Sverige

Nu lanseras BMW Charging i Sverige – ett av världens största publika laddnätverk. Redan nu finns 3 300 laddpunker tillgängliga i Sverige och fler planeras det att bli. Med tjänsten har BMW förhoppningen att få fler svenskar att välja att köra elektriskt.

Som en del i BMW Groups satsning på hållbara drivmedel och eMobility lanseras BMW Charging i Sverige. Tjänsten riktar sig till elbil och laddhybridskunder och ger dem tillgång till ett av världens största publika laddnätverk. Med ett laddkort eller en app får kunden tillgång till mer än 450 000 laddpunkter i världen och 160 000 i Europa. Idag finns det över 3 300 laddpunkter knutna till nätverket i Sverige och integrationen av fler laddoperatörer pågår.

– BMW Charging gör det enklare för kunder att ta klivet över till elektrisk mobilitet genom tillgång till ett stort utbud av laddpunkter och attraktiva priser för publik laddning. E-mobilitetens framgång på marknaden är beroende av den här sortens lösningar och vi hoppas att detta kan få fler svenskar att välja elektrifierade fordon, säger Carl Lindwall, informationschef på BMW Group Sverige.

Laddpunkterna finns utmarkerade i BMW:s navigationssystem, på hemsidan eller i BMW-appen så att förare enkelt kan planera sin rutt och hitta den bästa och mest effektiva resplanen. Med BMW Charging har kunden därmed tillgång till ett ständigt växande nätverk av publika laddningspunker i såväl innerstäder som parkeringplatser och längs centrala trafikleder. Detta inkluderar även IONITY:s snabbladdningsstationer.

– IONITY:s kraftulla laddstolpar har en kapacitet upp till 350 kW och är en nyckelfaktor i arbetet med att göra laddning lika enkelt som att tanka. Med BMW Charging ger vi nu våra kunder tillgång till detta nätverk och kan samtidigt erbjuda en fördelaktig laddtaxa på 2,88kr/kWh. I dagsläget finns 22 stationer i Sverige som är placerade i närhet till huvudleder och motorvägar, säger Carl Lindwall.

BMW Charging-kunder kan välja mellan abonemangen Active och Flex samt tillägget IONITY Plus. Active är anpassat efter bilister som kör ofta där kunden betalar en rabatterad enhetstaxa för samtliga laddningsstationer i nätverket mot en fast månadsavgift. För Flex betalar kunden ingen månadsavgift och är till för bilister som kör mer sällan där priset styrs av laddningsoperatören.

För kunder som köper en ny elbil eller laddhybrid ingår månadskostnaden för Active-erbjudandet i 12 månader och de som köper en ny BMW iX3 betalar ingen månadsavgift för IONITY-tillägget de första 12 månaderna.

Laddkortet är kostnadsfritt och tjänsten har en smidig betalningslösning med automatiserad fakturering som sker månadsvis online. I BMW Charging-appen eller på kontot på hemsidan kan kunden enkelt och säkert ha koll på kostnader och laddningshistorik. Nya kunder får laddkortet av sin återförsäljare vid leverans av den nya bilen och befintliga kunder kan antingen kontakta sin återförsäljare eller beställa hem kortet via https://bmw-charging.com/web/bmw-se.

Prislista Sverige

Taxa inrikes Flex Active
Grundpris 0 SEK/månad 49,00 SEK/månad
AC-laddning Priser kan variera beroende
på laddstationens operatör.
Håll dig informerad om de gällande
priserna i BMW Charging-appen innan
du inleder laddningen.
3,60 SEK/kWh
+ 0,40 SEK/min (efter 180 min)
DC-laddning 4,00 SEK/kWh
IONITY 8,70 SEK/kWh 8,70 SEK/kWh
Laddning utlandet Läs mer om priserna på https://bmw-public-charging.com/web/bmw-se/tariffs

 

Bokningsbar som tillval IONITY Plus Package
Grundpris 137,00 SEK/månad
Laddtaxa 2,88 SEK/kWh
Laddning i utlandet Läs mer om priserna på https://bmw-public-charging.com/web/bmw-se/tariffs