Bild: BMW

BMW i7 M70 xDrive – En elektrisk kraftfull revolution i 7-serien

BMW i7 M70 xDrive: kraftfullaste elbilen från BMW, 660 hk, upp till 560 km räckvidd. Elektrisk lyx och prestanda. Lansering 2023 – håll dig uppdaterad!

BMW fortsätter att expandera sitt utbud av elektriska bilar, och nu har turen kommit till deras flaggskepp inom 7-serien. Den nya BMW i7 M70 xDrive är den kraftfullaste och snabbaste elbilen från BMW hittills, med en total effekt på imponerande 660 hästkrafter.

BMW i7 M70 xDrive är den tredje elektriska prestandamodellen från BMW M, efter BMW i4 M50 och BMW iX M60. Den representerar en betydande milstolpe i BMW M:s övergång till elektrisk mobilitet, med en kombination av prestanda och lyx som sätter en ny standard för elbilar i premiumsegmentet.

Genom att använda femte generationens BMW eDrive-teknologi kan BMW i7 M70 xDrive leverera en total effekt av 660 hästkrafter, fördelat på 258 hk på framaxeln och 489 hk på bakaxeln. Det resulterar i en acceleration från 0 till 100 km/h på endast 3,7 sekunder och en topphastighet på 250 km/h.

Den elektriska räckvidden för BMW i7 M70 xDrive är upp till 560 km enligt WLTP-testcykeln, tack vare en effektiv drivlina och ett batteripaket med en nettoeffekt på 101,7 kWh. Bilen har även ett nytt körläge, MAX RANGE, som kan öka räckvidden med 15–25 procent genom att begränsa effekten och topphastigheten.

BMW i7 M70 xDrive erbjuder en hög nivå av komfort för både förare och passagerare, samtidigt som M-specifik chassiteknologi optimerar kördynamik och komfort. Bland standardutrustningen hittar vi adaptiv tvåaxlig luftfjädring, aktiv integralstyrning och Executive Drive Pro, vilket garanterar en smidig och sportig körupplevelse.

Den senaste versionen av BMW:s operativsystem, 8.5, är inkluderat i BMW i7 M70 xDrive, vilket innebär en ny design med förbättrad menystruktur och BMW iDrive med QuickSelect-funktioner för en mer intuitiv och enkel användning.

För de kunder som önskar en personlig prägel på sin bil erbjuds BMW Individual Visualizer, som ger möjlighet att välja mellan hundratals exteriörfärger och färgkombinationer.

BMW i7 M70 xDrive kommer att lanseras under andra halvan av 2023, med ett svenskt grundpris från 1 826 100 kronor. Med sin kombination av prestanda, lyx och elektrisk räckvidd är BMW i7 M70 xDrive redo att skapa en ny standard för elbilar inom premiumsegmentet.

Joakim Held
skriv en kort teaser

En elektrisk revolution är på gång – BMW i7 M70 xDrive är här! Förbered dig på att uppleva den kraftfullaste och snabbaste elbilen från BMW hittills, med otroliga 660 hästkrafter och en räckvidd på upp till 560 km. Upptäck den perfekta kombinationen av lyx, prestanda och elektrisk mobilitet. Lansering under andra halvan av 2023 – missa inte den nya standarden för premiumelbilar!

Joakim Held
kortare teaser

BMW i7 M70 xDrive: kraftfullaste elbilen från BMW, 660 hk, upp till 560 km räckvidd. Elektrisk lyx och prestanda. Lansering 2023 – håll dig uppdaterad!