Bild: BMW group

BMW lanserar iX2

BMW tar klivet in i en ny era av elektrisk mobilitet med lanseringen av BMW iX2 xDrive30, en helt elektrisk version av företagets redan populära X2-modell. Som den senaste tillskottet i BMW:s X-familj, presenterades denna modell som en ”känsloframkallande individualist” i premium kompakt-SUV-segmentet.

Nya BMW X2 är större än sin föregångare med en längd på 4 554 millimeter, en bredd på 1 845 mm och en höjd på 1 590 mm, vilket gynnar både rymlighet och komfort. Hjulbas och spårvidd har också utökats för att förbättra kördynamiken.

Prestanda och Räckvidd

Den nya iX2 xDrive30 har två integrerade drivenheter som tillsammans levererar en effekt på 230 kW/313 hk och ett vridmoment på 494 Nm. Accelerationen från 0 till 100 km/h tar endast 5,6 sekunder, och den maximala topphastigheten är 180 km/h. Dess elektriska räckvidd sträcker sig upp till 449 km, tack vare ett högspänningsbatteri med en nettoeffekt på 64,8 kWh.

Laddningskapabiliteter

När det gäller laddning erbjuder iX2 xDrive30 en laddkapacitet för AC-laddning på 11 kW som standard, med möjlighet att uppgradera till 22 kW. För DC-laddning är den maximala kapaciteten 130 kW. Funktioner som förvärmning av högspänningsbatteriet och optimerad kylning säkerställer en effektiv och snabb laddning.

Inredning och Komfort

Interiören är modern och förarorienterad, med ett stort fokus på digitalisering. Kupén har BMW Curved Display med touchfunktionalitet och den senaste BMW iDrive-tekniken. Baksätesryggstöden kan fällas i ett 40:20:40-förhållande och kupén rymmer upp till fem fullstora säten.

Marknadslansering och Pris

Den globala marknadslanseringen av BMW iX2 xDrive30 är planerad till mars 2024, med priser som startar från 659 000 kr. En andra elektrisk variant av modellen kommer att lanseras sommaren 2024.

Med denna nya modell fortsätter BMW sin satsning på elektrisk mobilitet, och nu finns det minst en eldriven modell i alla företagets relevanta segment. Detta bekräftar återigen BMW:s engagemang för en hållbar framtid på vägarna.