Crescents nya cykelmodell ELMA med integrerade ABS-bromsar. Säkerhet utan att ge avkall på stilren design. Bild: Crescent

Bromsa säkert med Crescents nya elcykel

Crescent fortsätter att ta cykelsäkerhet till nya höjder med ny, smart innovation. Crescents nya cykelmodell ELMA med låsningsfria ABS-bromsar är cykeln för smarta cyklister som vill ta sig fram i trafiken på ett säkert och bekvämt sätt.

Mer än 50% av alla cykelolyckor sker i samband med inbromsning och därför utrustar Crescent nu fler elcyklar med bromsskivor fram. Efter att ha varit först ut med integrerade ABS-bromsar i kombination med centermotor lanserar Crescent nu även låsningsfria ABS-bromsar på en uppgraderad version av sin mest populära modell med framhjulsmotor.

–Vi ser en generell efterfrågan på utökad säkerhet från cyklisten. Att utrusta fler modeller, i olika prisklasser med låsningsfria ABS-bromsar, är en av flera satsningar vi gör för att göra det tryggt och säkert att välja elcykeln, förklarar Johanna Smedberg som ansvarar för Produktutvecklingen vid Crescents fabrik i Varberg.

Med låsningsfria ABS-bromsar tar du dig tryggt fram i trafiken och bromsar säkert, även vid hårda inbromsningar på blött eller grusat underlag. ABS-systemet med strömlinjeformade detaljer är snyggt och i princip osynligt integrerat i cykeln, som behåller sin stilrena design. Ramen döljer kontrollboxen som känner av underlaget och aktivatorn som konstant ändrar kraften i bromsgreppet. En sensor som mäter hastigheten sitter vid bromsoket på gaffelbenet.

Den nya Crescent ELMA modellen är utrustad med Koppla Light, vilket innebär att du på ett lätt sätt håller koll på dina cyklade kilometer och får motiverande statistik samt batteristatus genom Koppla-appen. Koppla – smart cykelteknologi är ett heltäckande säkerhetskoncept som finns till för att du ska vara säkrare, både på cykeln och i ditt cykelägande. I Koppla-light konceptet ingår också att batteriet kan stöldskyddas och cykeln anpassas efter användarens körstil så att det känns tryggt och säkert att cykla.Som enda elfordon erbjuder elcykeln aktiv mobilitet. Det betyder att vi kommer till jobbet bekvämt, samtidigt som vi får vardagsmotionen, på ett miljövänligt sätt. Motorn ger dig hjälp på traven, men du måste ändå alltid trampa. Och det är då, i den rörelsen, som effekterna uppkommer.

Läs mer om vårens nya cykelmodell här.