Bild: BYD

BYD lanserar elektriska lastbilar i Sverige

BYD, en global ledare inom elektrifierade transportlösningar, har idag meddelat den officiella säljstarten av sina helelektriska lastbilar i Sverige. Denna lansering markerar ett betydande steg framåt för BYDs ambition att revolutionera transportindustrin med hållbara och högpresterande lösningar. Försäljningsstarten äger rum den 31 maj 2024 på Hedin Bil Truck Center i Linköping, där de två modellerna BYD ETM6 och BYD ETH8 kommer att vara tillgängliga.

Teknologisk Innovation i Fokus

BYDs framgång bygger på en stark grund av teknologisk innovation och utveckling. Företagets Lastbilforskningsinstitut spelar en central roll i utvecklingen av deras helelektriska lastbilar och specialfordon. Institutet är dedikerat till forskning, utveckling och design av fordon för användning inom logistik, byggbranschen, renhållning och hamnverksamhet. Genom att kontinuerligt demonstrera världsledande teknologier har BYD etablerat sig som en pionjär inom elektrifierad transport.

ETM6: Flexibel och Effektiv

ETM6-modellen har designats av Wolfgang Egger, en av världens främsta bilindustritalanger, vilket ger lastbilen en dynamisk och modern look. Denna lastbil är utrustad med ett BYD litiumjärnfosfatbatteri som erbjuder förbättrad säkerhet och lång livslängd, samt en räckvidd på upp till 200 km vid full last. Dessutom kan den laddas från 20% till 100% på endast 60 minuter. ETM6 har också en strömlinjeformad kropp med dolda handtag för att minska luftmotståndet och är utrustad med angel eyes-strålkastare samt ett 360-graders kamerasystem.

ETH8: Anpassningsbar och Kraftfull

ETH8 erbjuder en innovativ plattformsdesign som kan anpassas för olika ändamål som konstruktion, logistik och kommunala tjänster. Den har två hjulbasalternativ och ett avancerat litiumjärnfosfatbatteri som ger en räckvidd på upp till 250 km. ETH8 stödjer också DC-snabbladdning med upp till 120 kW och har en integrerad drivlina som ger enastående transmissionseffektivitet på över 90%, vilket minskar energiförbrukningen. Lastbilen är även utrustad med angel eyes och en 360-graders kamera för förbättrad sikt och förarupplevelse.

Generösa Garantipaket

BYD Trucks erbjuder generösa garantipaket på sina lastbilar. För ETM6 gäller upp till åtta år eller 500 000 km på drivbatteriet, medan ETH8 initialt har en garanti på fem år eller 300 000 km, med möjlighet till förlängning upp till åtta år. Båda modellerna har en garanti på drivlinan som sträcker sig upp till fem år eller 250 000 km.

Sverigepremiären

Den officiella lanseringen i Sverige äger rum vid invigningen av det nya Hedin Bil Bilvaruhuset i Linköping den 31 maj 2024. Detta markerar starten för BYDs expansion på den svenska marknaden, och ytterligare återförsäljare kommer att annonseras löpande. BYDs inträde på den svenska marknaden för helelektriska lastbilar visar på företagets engagemang för att leverera hållbara och innovativa transportlösningar som möter framtidens krav.