Bild: Cadillac

Cadillac LYRIQ EV Lanseras i Sverige

Cadillac tar ett stort steg in i framtiden för elektrifierade fordon med lanseringen av sin helt nya LYRIQ EV SUV i Sverige. Efter den nyligen tillkännagivna expansionen av Cadillac till sex europeiska marknader, har nu svenska kunder möjlighet att beställa och uppleva denna banbrytande elbil på nära håll genom Cadillacs mobila upplevelsecenter.

Design och Innovativa Funktioner

LYRIQ EV, en bil som kombinerar elegans och effektivitet, har en dramatisk silhuett som skapas av en harmonisk blandning av flytande ytor och mjuka linjer. Detta går igen i både interiör och exteriör, där autentiska material och detaljrikedom bidrar till en exklusiv känsla. Bilen har en framträdande kristallgrill med laseretsningar och vertikala lampor, som förmedlar en djärv och elegant närvaro.

Interiören präglas av lyxiga trä- och metalldetaljer samt en stor, böjd LED-skärm som fungerar som bilens centrum. Den detaljerade designen sträcker sig från yttre grillelement till inre dekorationer och suddar ut gränserna mellan teknologi, belysning och inredning.

Banbrytande Teknologi

Cadillac LYRIQ bygger på General Motors Ultium-plattform, vilken är grundläggande för Cadillacs vision om framtidens mobilitet. Med ett 102 kilowattimmar 12-moduls Ultium-batteri och två Ultium-drivenheter, uppskattas LYRIQ EV ha en räckvidd på 530 km på en full laddning och en kraft på 528 hk.

Förutom imponerande prestanda har LYRIQ även Ultium Energy Recovery-systemet, som optimerar energianvändning genom att återvinna spillvärme. Dessa funktioner ger LYRIQ EV upp till 10 % större räckvidd jämfört med liknande modeller utan energiåtervinningsfunktioner.

Säker och Uppmärksam Körning

LYRIQ EV kommer även med Super Cruise-teknologin, en ögonstyrd handsfree-körteknik som använder LiDAR-kartdata, realtidskameror, radar och GPS för att skapa en säker och komfortabel körupplevelse. Ett unikt system för föraruppmärksamhet säkerställer att föraren håller ögonen på vägen.

Cadillacs Mobila Upplevelsecenter

För att göra LYRIQ EV tillgänglig för alla, kommer Cadillac att ha mobila upplevelsecenter som reser runt i Sverige, med start i Kungsträdgården och vidare till Malmö, Göteborg och Uppsala. Dessa center ger besökarna möjlighet att lära sig mer om fordonet, teknologin och beställa sin egen LYRIQ.

Cadillacs lansering av LYRIQ EV i Sverige markerar ett viktigt steg i företagets ambition att vara en ledare inom elektrifiering och innovation inom bilindustrin. Med LYRIQ EV erbjuder Cadillac en bil som inte bara är tekniskt avancerad och effektiv, utan också en symbol för lyx och design.