Bild: Cirkle K

Circle K och Elkedjan i samarbete för enklare elbilsladdning

Circle K, en välkänd aktör inom drivmedels- och conveniencebutiksbranschen, har i samarbete med Elkedjan, lanserat en ny tjänst riktad mot att förenkla laddningen av elektrifierade fordonsflottor för företagskunder. Denna lansering signalerar ett betydande steg framåt i strävan att underlätta övergången till eldrivna fordon i Sverige.

Samarbetet mellan Circle K och Elkedjan presenterar en integrerad lösning som innefattar tillgång till både ett omfattande laddstationsnätverk och installation av laddningslösningar på hemmaplan samt arbetsplatser. Denna helhetslösning syftar till att förenkla processen för företagskunder som använder eller planerar att övergå till elbilar.

Circle K:s initiativ att integrera laddningstjänster för hem och arbetsplats i sitt företagserbjudande speglar företagets engagemang för att göra det enkelt att vara kund. Enligt Magnus Cox, ansvarig för konceptutveckling för hemma- och arbetsplatsladdning på Circle K Sverige, handlar samarbetet om att erbjuda kunder en smidig lösning som avlastar den dagliga administrationen, särskilt i samband med reseräkningar för hemmaladdning.

De laddboxar som tillhandahålls genom detta samarbete är från Zaptec, och Elkedjan, med sina 157 delägare fördelade över 190 orter i Sverige, kommer att hantera logistiken kring lager, fakturering och garantiärenden. Fredrik Klaar, affärsutvecklingschef på Svenska Elkedjan AB, betonar vikten av paketerade lösningar och säkra elinstallationer för att accelerera elektrifieringen av Sveriges fordonsflotta.

En särskilt nyskapande aspekt av Circle K:s erbjudande är deras återbetalningslösning för hemmaladdning. Denna lösning syftar till att förenkla processen för företagskunder genom att spåra och hantera alla laddningar som görs i bostaden med ett företagskort från Circle K. Därmed kan kostnader för hemmaladdning enkelt kalkyleras och hanteras, vilket minskar den administrativa bördan för både anställda och företag.