Bild: Cirkel K

Circle K superladdar sin elbilsuthyrning i Sverige

Circle K, det internationella varumärket för bensinstationer och convenience stores, expanderar sin flotta av elbilar för uthyrning i Sverige, vilket ger kunderna fler miljövänliga alternativ.

I försöken att stärka sitt engagemang för klimatförändringsåtgärder och att främja övergången till grönare transport, har Circle K nu ökat antalet elbilar i sin uthyrningsflotta med 40% jämfört med föregående år. Från och med den 1 juni 2023 kommer totalt 78 stationer runt om i Sverige att ha tillgång till de nya elbilarna.

Initiativet kommer som en förlängning av Circle K:s pilotprojekt som lanserades under sommaren 2022. Projektet syftade till att uppmuntra fler kunder att prova på och eventuellt överväga att byta till elbilar. Responsen var överväldigande positiv, vilket ledde till beslutet att utöka flottan.

Håkan Tiger, kategorichef för biluthyrning på Circle K, förklarade: “Circle K arbetar aktivt för att kunna erbjuda mer miljövänliga alternativ för hyrbilar. När vi introducerade elbilar förra sommaren möttes vi av en stark respons från kunderna. Att hyra bil istället för att äga kommer förmodligen att bli alltmer populärt i framtiden. Vår satsning på elbilar för uthyrning är helt i linje med att göra det enkelt för kunderna.”

Uthyrningsflottan kommer att innefatta ett brett utbud av elbilar för att passa olika behov, från minibussar från Peugeot, perfekta för stora sällskap, till mindre bilar som Opel Corsa. Andra tillgängliga modeller inkluderar Peugeot 208, Opel Mokka, Volvo XC40 och eldrivna lastbilar från Mercedes.

Tiger tillade: “På Circle K utvecklar vi ständigt vårt nätverk genom att bygga nya laddstationer längs vägarna i Sverige. Samtidigt vet vi att tillgängligheten varierar över landet, och därför behöver kunden inte lämna tillbaka bilen med fullt batteri – det fixar vi på stationen.”

Utvidgningen av elbilsflottan markerar ett viktigt steg för Circle K i att uppfylla sitt åtagande att bidra till en mer hållbar framtid och främja övergången till eldrivna fordon.