Nya Citroën ë-Berlingo. Bild: Citroën

Citroën ë-Berlingo – framtidens elektriska MPV

Citroën har nyligen lanserat ë-Berlingo, en helt ny elektrisk version av deras populära multipurpose vehicle (MPV) som kombinerar mångsidighet med miljövänlighet. Den nya ë-Berlingo är inte bara en innovation inom Citroëns modellutbud, utan också en symbol för märkets engagemang för hållbarhet och modern design.

Nya Citroën ë-Berlingo imponerar med sin uppdaterade exteriör som återspeglar Citroëns senaste designspråk. Modellen har fått en kraftfullare framtoning med större vertikala dimensioner och framhävs av Citroëns nya emblem och ljussignatur. Bilen erbjuds i fem karossfärger, inklusive de nya Kiama Blue och Sirkka Green, och kommer med 16- eller 17-tums hjul.

Interiören i ë-Berlingo är lika imponerande som dess exteriör, med fokus på ergonomi och komfort. Modellen är för första gången utrustad med Citroën Advanced Comfort-säten, vilket ger förbättrad komfort för både förare och passagerare. Den uppdaterade instrumentpanelen och den centrala pekskärmen förenklar hanteringen av bilens funktioner och förbättrar köpupplevelsen.

Citroën ë-Berlingo är mångsidig och praktisk, med kapacitet för upp till sju passagerare. Skjutdörrarna och den modulära interiören gör bilen idealisk för både familjer och de med en aktiv livsstil. Bilen erbjuder generösa förvaringsutrymmen, med en bagagekapacitet på upp till 4 000 liter när sätena är fällda.

ë-Berlingo är helt elektrisk och har en utökad räckvidd på upp till 320 kilometer, vilket gör den till ett praktiskt val för både stads- och långfärder. Med en motor på 100 kW (136 hk) och ett batteri på 50 kWh är bilen kraftfull och effektiv. Regenerativ bromsning och tre körlägen – ECO, Normal och Power – ger ytterligare flexibilitet och effektivitet.

Säkerhet och förarassistans är centrala i ë-Berlingo, med upp till 18 system som stödjer föraren under resan, inklusive adaptiv farthållare och backkamera. Dessutom är bilen utrustad med smarta laddningsalternativ, inklusive möjligheten att snabbladda batteriet till 80 % på bara 30 minuter vid en 100 kW laddstation.

Med introduktionen av nya Citroën ë-Berlingo har Citroën satt en ny standard för vad en elektrisk MPV kan erbjuda, vilket bekräftar deras position som en ledare inom utvecklingen av innovativa och hållbara fordon.