Concept EQT är inte bara en ny elbil från Mercedes-Benz, det är också en bil som visar hur en helt ny klass kommer att se ut. Foto: Mercedes Benz

Concept EQT – Eldrivet i ny klass från Mercedes-Benz

Concept EQT är inte bara en ny elbil från Mercedes-Benz, det är också en bil som visar hur en helt ny klass kommer att se ut. T-Klass och den helelektriska varianten EQT blir sjusitsiga bilar –kompakta minivans med premiumkänsla för människor med en aktiv livsstil.

Med Concept EQT och kommande T-Klass tar Mercedes-Benz framgångsreceptet från V-Klass till ett kompakt format. Målgruppen är aktiva människor i alla åldrar som vill ha plats för allt det som en aktiv livsstil kräver. Men som ändå vill ha Mercedes-känsla i sin upplevelse. Både interiör och exteriör präglas av designlösningar som sticker ut och signalerar premium-känsla. Hela formspråket känns igen från övriga Mercedes-EQ modeller. Grillen med sitt stjärnmönster och led-strips längs hela bilens bredd både bak och fram.Concept EQT är sjusitsig med breda skjutdörrar på båda sidor. Sätena kan arrangeras på olika sätt men i basutförande är det en tresits-soffa i rad två och två separata säten längst bak. De bakre sätena kan fällas ihop eller helt tas ur.Liksom de andra Mercedes-EQ modellerna har Concept EQT det röststyrda infotainmentsystemet MBUX som lär sig att förutse vad föraren vill göra.

Konceptbilen lanseras med hjälp av skateboardlegenden Tony Hawk, och har en utrustningsdetalj som inte hör till de vanligaste. I ett speciellt fack i bagageutrymmet ligger en eldriven longboard av aluminium, som laddas av bilen. Nya T-Klass kommer att lanseras 2022 med eldrivna EQT därefter. Redan i år blir det premiär för skåpbilen Citan i samma storleksklass – både med eldrift och förbränningsmotor.