Bild: Continental

Continental elbilsanpassar alla personbilsdäck

Continental fortsätter stärka sin position inom elbilssegmentet. Samtliga däck från Continental är anpassade för elbilar, vilket innebär att de också bär märkningen EV-Compatible(EVc).

Premiumdäcktillverkaren Continental har under de senaste åren fått en allt starkare position som den ledande tillverkaren av däck för elbilar. Redan i dag har 9 av 10 av världens mest framstående elbilstillverkare – så som Tesla, Kia och Mercedes-Benz – däck från Continental originalmonterade.

Ny märkning

Continental har optimerat hela personbilssortimentet för elbilar. Samtliga däck som släpps på den europeiska personbilsmarknaden har märkningen EV-Compatible, vilket innebär att de är anpassade för elbilar.

– Vi vill göra säkra, bra däck för alla typer av fordon. Elbilar och hybridbilar är inte längre en trend på privatsidan – det är den nya standarden. Det innebär förstås också att vi vill anpassa vårt utbud efter det, säger Per Linder, produktchef på Continental Däck Sverige.

Lågt rullmotstånd

Alla Continentals däck är framtagna för att ge maximal säkerhet. Därtill har däcken som bär märkningen EV-Compatible även utvecklats med fokus på hög effektivitet och låg energiförbrukning. I praktiken innebär det bland annat att de har lågt rullmotstånd, lågt buller och lång livslängd.

Det här är egenskaper som förare av alla typer av bilar vinner på, men extra stora är fördelarna för den som kör elbil.

– Ta en sådan detalj som rullmotstånd. Att förbättra rullmotståndet en klass enligt EU:s däckmärkning kan öka räckvidden med mellan tre och fyra procent. Just räckvidden är ju en av de viktigaste parametrarna för många elbilsägare, och där spelar däckvalet en mycket viktig roll, säger Per Linder.

Däck för alla biltyper

I Continentals produktportfölj finns i dag både sommardäck och vinterdäck som är märkta med EV-Compatible för alla typer av elbilar; från små tvådörrarsbilar till större personbilar och SUV:ar. Precis som med däck för bilar med förbränningsmotorer, rekommenderas olika däckmodeller till olika typer av bilmodeller.

Större elbilar med stora, tunga batterier ska till exempel använda däck med extra goda styregenskaper och god slitstyrka, medan de mindre bilarna i första hand bör välja däck med extra lågt rullmotstånd för att maximera räckvidden.

– Rätt däck till rätt bil kommer alltid vara viktigt. För säkerheten, för ekonomin och för upplevelsen. Våra återförsäljare är mycket skickliga på att hjälpa kunderna att välja rätt däck, och när samtliga våra däck nu också blir märkta med EV-Compatible kommer den processen bli ännu enklare, säger Per Linder.