Bild: Cupra

CUPRA sätter nytt försäljningsrekord i Sverige

CUPRA noterar en försäljningsökning på 11% i Sverige 2023, och etablerar nya återförsäljarkoncept samt vinner prestigefyllda utmärkelser.

Det spanska bilmärket CUPRA har bekräftat sin växande närvaro på den svenska marknaden med ett nytt försäljningsrekord. Under 2023 levererade märket totalt 4 068 personbilar, vilket innebär en ökning med 11 procent jämfört med året innan. Denna framgång kommer i en tid där den totala marknaden för nyregistreringar av personbilar bara såg en blygsam ökning. Modellerna som bidrog mest till försäljningsframgången var CUPRA Formentor, den helt elektriska CUPRA Born och CUPRA Leon.

Märkeschefen för CUPRA i Sverige, Per Brinkenberg, uttrycker en djup tacksamhet till kunder, återförsäljare och partners som har varit en del av detta rekordår. Utöver försäljningsframgångarna har CUPRA också expanderat sitt nätverk av återförsäljarkonceptet CUPRA Garage och lanserat den nya SUV-coupén CUPRA Tavascan i Sverige.

Ett särskilt omnämnande förtjänar den elektriska modellen CUPRA Born som vann utmärkelsen “Bäst i alla tester” av Dagens PS, en bedrift som baseras på sammanställda biltester från hela Europa. Detta erkännande understryker CUPRA Borns kombination av prestanda, design och ekonomi.

För 2024 ser CUPRA Sverige fram emot en fortsatt expansion med fem planerade produktlanseringar, inklusive försäljningsstarten av den efterlängtade CUPRA Tavascan och världspremiären för CUPRA Terramar. Dessutom kommer CUPRA att delta i det 100% elektrifierade STCC, som kommer att ha säsongspremiär med city racing i centrala Göteborg.

CUPRAs rekordår och fortsatta satsningar illustrerar märkets ambition att inte bara växa i försäljning men även i innovation och närvaro på den svenska marknaden. Med en stark produktportfölj och spännande framtidsutsikter ser CUPRA fram emot att fortsätta sin resa i Sverige och bekräfta sin position som en utmanare inom bilindustrin.