CUPRA Tavascan visas på eCarExpo i Stockholm Bild: CUPRA

CUPRA Tavascan debuterar i Sverige på eCarExpo

CUPRA Tavascan, märkets första SUV-coupé, gör sin efterlängtade Sverigepremiär på Europas största elbilsmässa, eCarExpo, som hålls i Friends Arena från 2 till 4 februari. Efter en framgångsrik smygpremiär på World Padel Tour i Malmö Arena förra året, är det nu dags för Tavascan att stiga in i rampljuset i Stockholm och visa upp sig för en bredare publik.

Tavascan, som är CUPRAs andra helt eldrivna modell efter CUPRA Born, är en manifestation av märkets nya designspråk – ett språk som är både uttrycksfullt och progressivt och som kommer att definiera framtidens elbilar från CUPRA. Med en tydlig fokus på elektrifiering och prestanda är Tavascan byggd på Volkswagen-koncernens MEB-plattform för elbilar och erbjuder två effektalternativ. Först ut är VZ-versionen med 340 hk (250 kW), utrustad med fyrhjulsdrift och elmotorer både fram och bak för en optimal körupplevelse. Snart kommer även en bakhjulsdriven version med 286 hk (210 kW) och en elmotor på bakaxeln.

Förutom imponerande prestanda, erbjuder Tavascan avancerad teknik för en exceptionell körupplevelse. Bland annat kan föraren anpassa chassikonfigurationen med DCC Sport-systemet, och bilen är utrustad med progressiv styrning och prestandadäck på 21-tums lättmetallfälgar. Tavascan kombinerar även säkerhet och komfort med avancerade förarassistanssystem, inklusive AR Head-Up-Display, vilket gör att föraren kan hålla blicken på vägen samtidigt som värdefull information från systemen visas.

Designmässigt står Tavascan ut med sitt unika triangelljuskoncept, en frontdesign med en tydlig hajnos och kontrastfärger. Interiören visar också upp speciella designelement som “the spine” mittkonsol, luftutsläpp i copper-design och sportstolar delvis tillverkade av återvunna material. Med ett bagageutrymme på 540 liter och möjlighet att välja till dragkrok och takräcke, är Tavascan inte bara en prestandabil utan även funktionell.

Per Brinkenberg, CUPRAs märkeschef, betonar Tavascans potential som tjänstebilsfavorit, med dess attraktiva design, säkerhet, utrymme, räckvidd samt valmöjligheter som fyrhjulsdrift och dragkrok. Han nämner även ambitioner om en attraktiv prissättning med rimlig TCO och bra förmånsvärde.

För CUPRA är Tavascan ett viktigt steg i elektrifieringen av varumärket och kompletterar märkets ökande elektrifierade modellutbud. Vidare fortsätter CUPRAs elbilsoffensiv med laddhybriden CUPRA Terramar, som får sin världspremiär under America’s Cup i Barcelona i augusti 2024, och den kommande elbilen för staden, CUPRA Raval, som lanseras 2025.

Besökare till eCarExpo är välkomna till CUPRAs monter för en presentation av CUPRA Tavascan fredagen den 2 februari kl. 11:40.