Bild: Cupra

CUPRA Tavascan: En Elektrisk Dröm blir Verklighet

CUPRA Tavascan – elektrifierad SUV-coupé kombinerar kraftfull prestanda och progressiv design, redo att revolutionera elbilslandskapet.

CUPRA’s vision för eldriven prestanda har blivit verklighet med introduktionen av märkets första helt eldrivna SUV-coupé, CUPRA Tavascan. Efter lanseringen av CUPRA Born tar detta steget CUPRAs elektrifieringsresa till nya höjder, med en stark fokus på att skapa emotionella elbilar som skapar förändring.

CUPRA Tavascan, som förkroppsligar märkets progressiva designspråk, kombinerar attraktiv design med enastående prestanda. Den kraftfullaste versionen, utrustad med fyrhjulsdrift och dubbla elmotorer, levererar en imponerande effekt på 340 hk (250 kW).

Denna modell är inte bara en bil, utan en vision om en helt elektrifierad framtid. När den ursprungligen presenterades på Frankfurt Motor Show 2019 beskrevs Tavascan som “varumärkets dröm”. Idag blir denna dröm verklighet.

CUPRA Tavascan är utformad för att leverera en emotionell körupplevelse, med valbar adaptiv chassireglering, Sport DCC, och progressiv styrning. Genom att bryta mot konventionella regler och utforska nya vägar, sätter CUPRA Tavascan en ny standard för elektrifierade SUV-coupéer.

Men CUPRA Tavascan är bara början. “År 2030 går CUPRA mot att bli ett helt elektrifierat varumärke. Det finns redan tillräckligt många förnuftiga elbilar på marknaden idag. Det är inte vad CUPRA handlar om”, säger Wayne Griffiths, VD för CUPRA. Med Tavascan har CUPRA inte bara skapat en elbil, utan en bil som leder förändringen mot en elektrifierad framtid.

CUPRA Tavascan, som konstruerats och utvecklats i Barcelona, kommer att tillverkas vid Volkswagen-koncernens fabrik i Anhui, Kina, ett toppmodernt innovationsnav för e-mobilitet. CUPRA siktar på att sälja över 70 000 enheter av denna bilmodell från 2024.

CUPRA Tavascan är bara en del av CUPRAs elektrifierade resa. Med den nyligen lanserade CUPRA Born och de kommande laddhybriderna CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer och CUPRA Formentor, samt de planerade modellerna CUPRA Terramar och CUPRA UrbanRebel, visar CUPRA att de är redo att leda vägen till en elektrifierad framtid.

CUPRAs vision om en elektrifierad framtid har blivit verklighet med CUPRA Tavascan. Men det här är bara början. Med en fortsatt satsning på att skapa emotionella och högpresterande elbilar, har CUPRA visat att de är mer än redo att forma framtidens mobilitet.