Bild: DAF

Cure Waste Management införskaffar elektriska sopbilar från DAF

Cure Waste Management tar emot de första sju av totalt 14 helt elektriska DAF sopbilar för utsläppsfri och tyst sophämtning i Eindhoven-regionen.

Cure Waste Management har nyligen tagit emot sju av totalt 14 helt elektriska DAF CF Electric sopbilar för att användas i Eindhoven, Valkenswaard och Geldrop-Mierlo. Lastbilarna kommer att bidra till tystare och utsläppsfria sophämtningsoperationer och är utrustade med elektriska VDL-sidolastare för automatiserad tömning av avfallsbehållare.

Cure Waste Management är ett samarbete mellan lokala myndigheter i de nämnda områdena och ansvarar för insamling av sopor från nästan 150 000 hushåll samt för drift av fyra återvinningscentraler i Eindhoven-regionen. Företaget strävar efter att arbeta så hållbart som möjligt, och de elektriska DAF-lastbilarna är i linje med detta mål.

DAF CF Electric har en elmotor på 210 kW och ett 350 kWh batteri, vilket ger en räckvidd på cirka 200 kilometer. DAF erbjuder också en omfattande serie av eldrivna fordon för olika användningsområden och stödjer sina kunder med skräddarsydda råd för en smidig övergång till nollutsläppslastbilar.