DAF Trucks lanserar ett fullständigt sortiment av avancerade lösningar för laddning av batterier i alla typer av kommersiella fordon, inklusive skåpbilar. Bild: DAF

DAF lanserar laddningsstationer för elfordon

DAF Trucks lanserar ett fullständigt sortiment med avancerade lösningar för laddning av batterierna i de branschledande lastbilarna LF Electric och CF Electric, samt andra kommersiella elfordon, inklusive skåpbilar.

DAF Trucks har ett fullständigt sortiment av fasta laddningsstationer med effektnivå från 20 kW upp till 360 kW. Dessutom finns det mobila laddare med effektnivå från 24 kW upp till 40 kW.

Med PACCAR-laddarna på 20 kW till 50 kW får du en dags användning med en lastbil som kan laddas på kvällen eller natten.

PACCAR-laddarna på 120 kW och 180 kW är utformade för snabbladdning och passar perfekt för fordonsparker med elfordon som kör flera rutter eller skift. Laddaren på 180 kW kan ladda de flesta lastbilstyper på mindre än tre timmar.

Den mest kraftfulla versionen är PACCAR-laddaren på 350 kW: en ultrasnabb lösning för laddning av fordon med hela den nominella effekten på mindre än två timmar eller för snabbladdning av två fordon samtidigt.

Mobila laddare passar för vägassistans och i verkstäder där maximal flexibilitet krävs för laddningsinfrastrukturen.

Integreringen mellan DAF:s ellastbilar, laddningsmaskinvaran och nätverksprogramvaran hanteras av DAF och dess partners, som har upp till tio års erfarenhet av branschen för avancerad laddning. Vid behov genomför partnerna platsbedömningar, energimodellering och montering av teknik i kundens lokaler. De utför även underhåll på laddningsutrustningen. På så vis uppstår inga problem med kommunikationen mellan lastbilarna och laddarna.

– För att kunna använda eldrivna lastbilar måste man planera och driva verksamheten på ett särskilt sätt. DAF gör omställningen så enkel som möjligt för kunderna. Vi informerar dem alltid om att ellastbilar är den investering som ger högst avkastning i en dagliga verksamheten. Från och med i dag kan vi dessutom erbjuda våra kunder förstklassig laddningsutrustning så att de kan uppnå optimal integrering mellan lastbilar och laddningsstationer, säger Richard Zink, chef för Marketing & Sales på DAF Trucks.

Det går att köpa PACCAR-laddare från DAF-återförsäljare och i TRP-butiker. Hela sortimentet av laddningsstationer för elfordon har två års garanti. DAF Trucks N.V. – ett dotterbolag inom det amerikanska PACCAR Inc., en av världens största tillverkare av tunga lastbilar – är en ledande tillverkare av lätta, medeltunga och tunga lastbilar. DAF erbjuder ett komplett sortiment av drag- och lastbilar, för att kunna erbjuda rätt fordon för varje transporttillämpning. DAF är också en ledande leverantör av tjänster: MultiSupport reparations- och underhållsavtal, finansiella tjänster från PACCAR Financial och en förstklassig reservdelsservice genom PACCAR Parts. Dessutom utvecklar och tillverkar DAF komponenter som axlar och motorer för bussar och karosstillverkare över hela världen. DAF Trucks N.V. har produktionsanläggningar i Eindhoven i Nederländerna, Westerlo i Belgien, Leyland i Storbritannien och Ponta Grossa i Brasilien och 1 100 återförsäljare och serviceställen inom och utanför Europa.