Bild: DAF

DAF lanserar ny generation El-lastbilar

DAF introducerar sin nya XB-serie, el-lastbilar designade för stadstransporter. Lastbilarna erbjuder nollutsläpp, hög effektivitet och säkerhet, och är en del av företagets hållbarhetsstrategi.

DAF fortsätter att förnya sin fordonsflotta med lanseringen av den nya XB-serien, en rad lastbilar med fokus på nollutsläpp och effektivitet i städer och regioner. Denna nya serie omfattar ett brett utbud av elektriska fordon och är utformade för att möta transportföretagens behov i övergången till hållbara logistiklösningar.

Förstklassiga El-lastbilar med Mångsidighet och Räckvidd

DAF:s nya XB-serie inkluderar en rad versioner, med tonvikt från 7,5 till 19 ton. Med en räckvidd på upp till 350 kilometer och en laddningstid från 20-80 % på bara 40 till 70 minuter, positionerar sig DAF som en ledare inom elektriska transportlösningar.

Teknisk Innovation och Kundstöd

Utöver de elektriska alternativen kommer nya DAF XB även med kraftfulla och effektiva PACCAR PX-5- och PX-7-motorer. Företaget erbjuder dessutom omfattande kundsupport, inklusive rådgivning om ruttplanering och utbildning för att säkerställa en smidig övergång till elektriska fordon.

Säkerhet och Komfort i Fokus

DAF:s nya lastbilar har inte bara avancerade elektriska drivlinor men också en uppsättning avancerade förarassistanssystem (ADAS), som inkluderar allt från bromssystem till dödvinkelvarning och trötthetsdetektering.

För Byggsegmentet: DAF XBC

DAF har även introducerat XBC-serien för byggsegmentet, som inkluderar robusta 19-tons lastbilar med en hög markfrigång på 255 millimeter och en stor ingångsvinkel på 25 grader.

En Del av en Större Hållbarhetsstrategi

DAF har under de senaste 18 månaderna satt nya standarder med sin nya generation av XD-, XF-, XG- och XG+-lastbilar. Den nya XB-serien kompletterar detta sortiment och ger transportföretag ytterligare alternativ för en hållbar framtid.

Tillverkningen av DAF:s nya XB-serie är planerad att börja under fjärde kvartalet 2023 och är ännu ett steg för företaget i riktning mot att erbjuda omfattande och hållbara transportlösningar.