Foto: Polestar

Dansk elbilsmässa flyttas till hösten

Elbilsmässan eCarExpo som skulle arrangerats i Øksnehallen i Köpenhamn den 17-19 april ställs in och flyttas till hösten på grund av utbredningen av Covid-19.

– Vi har tagit beslutet att flytta mässan till hösten med hänsyn till coronavirusets snabba utbredning. I dagens osäkra läge vill vi inte utsätta vare sig besökare eller utställare för minsta risk för smittospridning, kommenterar Gunnar Dackevall, grundare av eCarExpo.

eCarExpo, som är Nordens ledande mässa för modern mobilitet, digitalisering, elbilar och elbilsladdning, anordnades senast på Friends Arena i Stockholm 7-9 februari i år. Mässan var en stor succé och besöktes av en rekordpublik på 14 600 personer och bevakades av 105 ackrediterade journalister.

I år ska mässan expandera till fyra mässor, Stockholm, Köpenhamn, samt Oslo och Göteborg i november. Men Danmarks hälsomyndigheter gick nyligen ut med en stark rekommendation att alla möten och evenemang i landet med fler än tusen besökare ställs in under mars.

– Även om vårt evenemang äger rum först i slutet av april och vi hade kommit mycket långt i förberedelserna gjorde vi bedömningen att det är säkrare att flytta eCarExpo till i höst.  Alla som redan köpt biljetter kommer att kunna använda dessa vid höstens mässa, och det gäller även våra utställare, säger Gunnar Dackevall.

Nytt datum för eCarExpo i Øksnehallen i Köpenhamn blir 17-19 oktober 2020.