Bild: DHL Express

DHL Express och Ford i gemensamt hållbarhetsprojekt

DHL Express, ett ledande globalt transport- och logistikföretag, har tagit ett viktigt steg mot en hållbar framtid genom ett samarbete med Ford Sverige. Detta partnerskap innebär en stor satsning på elektrifiering av DHL:s fordonsflotta i Sverige, med introduktionen av den helt elektriska Ford E-Transit skåpbilen.

I januari 2024 mottog DHL de första 50 av dessa elektriska skåpbilar, som nu kommer att integreras i företagets växande flotta av elektrifierade fordon. Detta initiativ är en del av DHL:s globala hållbarhetsmål, som inte bara fokuserar på att minska koldioxidutsläppen utan också på att skapa säkra och trygga arbetsmiljöer för både medarbetare och kunder.

Ford E-Transit skåpbilarna, specialanpassade för DHL:s specifika krav, representerar en ny era inom hållbara transportlösningar. Mikaela Gerdes, försäljningsansvarig Fleet på Ford Sverige, betonar att E-Transit med sin mångsidighet och kraftfulla prestanda är ett utmärkt val för företag som DHL, som har varierande behov inom distributionen.

DHL:s engagemang i hållbarhet är djupgående, med målet att deras “first och last mile”-transportfordon ska vara 60% eldrivna till 2030, och strävan efter att vara koldioxidneutrala till 2050. Samarbetet med Ford är ett kritiskt steg i att uppnå dessa mål, genom att optimera fordonsflottan för ökad säkerhet och hållbarhet.

Ford E-Transit är utrustad med modern säkerhets- och assistansteknik, som en 360-graders kamera och adaptiv farthållare, vilket ökar säkerheten för förarna och minskar olycksrisken. Dessutom är inredningen specialanpassad för att möta DHL:s krav på en trygg arbetsmiljö.

Thommy Hall, Vice President Operations DHL Sverige, framhäver vikten av att utbilda förarna i nya tekniker och körsätt för att optimera elbilarnas räckvidd och effektivitet. Detta understryker DHL:s ambition om fossilfria leveranser före 2030.

Introduktionen av Ford E-Transit är en del av Fords bredare satsning på elektrifierade transportbilar i Sverige. Ford planerar att lansera flera modeller under 2024, inklusive Transit Custom och den helt elektrifierade Transit Courier.

Ford E-Transit erbjuder en imponerande elektrisk räckvidd och en hög lastkapacitet, vilket gör den till ett optimalt val för företag som prioriterar hållbarhet och effektivitet i sin logistik.