Zaptecs kocernchef, Peter Bardenfleth-Hansen. Bild: Zaptec

E.ON och Zaptec i Europeiskt laddavtal

E.ON, ett av Europas ledande energiföretag, har ingått ett ramavtal med norska teknikföretaget Zaptec. Avtalet innebär att E.ON kommer att sälja Zaptecs produkter i 18 europeiska länder, med Sverige och Norge som startpunkter.

Zaptec, en producent av laddboxar, laddstationer och laddningsmjukvara för elbilar, är kända för att erbjuda högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser. “Zaptec producerar fina kvalitetsprodukter till förmånliga priser. Vi är mycket nöjda med avtalet, vilket kompletterar vår produktportfölj med en snabb, stilren laddbox med smarta funktioner som laddar effektivt och anpassat till när elpriset är lägst,” säger Robert Tretinjak, chef för E.ON eMobility.

E.ON planerar att sälja Zaptecs produkter till privatkunder via digitala kanaler. I Sverige ingår även paketerad certifierad installation och ett erbjudande för smart laddning med timprisavtal från E.ON.

Avtalet trädde i kraft i mitten av juni och laddboxen Zaptec Go har redan lanserats i Sverige. Norge står på tur med en planerad lansering i höst.

För Zaptec representerar det europeiska avtalet ett viktigt steg mot att uppnå deras vision om elektrisk mobilitet över hela kontinenten. Zaptecs VD, Peter Bardenfleth-Hansen, ser E.ON:s expertis och resurser som en trygghet och en fördel när det gäller företagets expansionsplaner. “Det råder ingen tvekan om att detta europeiska ramavtal ger fler elbilar och en större tillgång till elladdning framledes,” säger Bardenfleth-Hansen.