PRO Litium Work Truck till Svenska Kyrkan. Foto: E-tron

E-TRON AB levererar eldrivna arbetsfordon till Svenska Kyrkan

Svenska Kyrkan är en återkommande kund där E-TRON AB har fått leverera eldrivna arbetsfordon till ett stort antal kyrkogårdar runt om i Sverige. Denna gång gick leveransen till Kristinehamn som bestämt sig för PRO Litium Work Truck för att användas vid den yttre skötseln på kyrkogården.

PRO Litium Work Truck är en modell som togs fram just med kyrkogårdsförvaltare i åtanke. Ett smalt litet flakfordon där dörrarna har prioriterats bort till fördel för en smidigare i- och urstigning. Den har stor dragkapacitet och ett stort tippflak med hög lastvikt. Tack vare sin storlek och korta vändradie tar sig fordonet enkelt fram på smala gångar på kyrkogården.

Fordonet har ett kraftigt chassi konstruerat helt i rostfritt stål och aluminium samt är utrustad med bilkomponenter för högsta standard. Den har en topphastighet på 33 km/h och är utrustad med ett litiumbatteri som klarar en hel arbetsdag utan behov av mellanladdning.

Om E-TRON

E-TRON AB startade 1993 och har sitt ursprung i eftermarknad för elfordon med service och reparationer. De är idag bland annat rikstäckande servicepartner åt PostNord. Företaget arbetar även med försäljning av de egenutvecklade eldrivna arbetsfordonen PRO Litium samt innehar försäljningsagenturen för den belgiska eldrivna lätta lastbilen ADDAX.