Göteborgs begravningssamfällighet har upphandlat ramavtal gällande elfordon. Upphandlingen är nu avslutad och avtal skrivet med E-TRON AB.

E-TRON AB skriver ramavtal med Svenska Kyrkan i Göteborg

Göteborgs begravningssamfällighet har upphandlat ramavtal gällande elfordon. Upphandlingen är nu avslutad och avtal skrivet med E-TRON AB. Ramavtalet omfattar 20 st elfordon och sträcker sig till och med 2025.

– Vi är oerhört glada och stolta över att vi vann den här upphandlingen i hård konkurrens med övriga aktörer på marknaden. Våra fordon har redan bevisat sin kvalitet och styrka nu i flertalet år på kyrkogårdar runt om i hela landet. Det här var ännu ett kvitto på att våra fordon verkligen uppskattas, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON AB.

Begravningssamfälligheten bildades den 1 januari 2018 efter en omorganisation av Svenska kyrkan i Göteborg. De förvaltar 36 begravningsplatser, cirka 115 000 gravar och har runt 170 anställda vilket gör dem till en av landets största kyrkogårdsförvaltningar.

Fordonen som kommer att levereras är av märket PRO Litium. Smidiga eldrivna arbetsfordon helt konstruerade i aluminium och rostfritt stål med hög last- och dragkapacitet för dagligt användande i professionell miljö.