Bild: E-TRON

E-TRON AB vann ny upphandling om eldrivna arbetsfordon

Bostads AB Poseidon som är ett av Sveriges största bostadsbolag och ägs av Göteborgs Stad har genomfört en upphandling via nya HBV-avtalet om 9 st eldrivna arbetsfordon. Upphandlingen vanns av E-TRON AB.

Förra året genomfördes en upphandling om 8 st eldrivna arbetsfordon där E-TRON AB valdes som leverantör. Nu har en ny upphandling om ytterligare 9 st fordon genomförts där E-TRON AB återigen stod som slutlig vinnare. Fordonen kommer att användas inom fastighetsskötseln.

Poseidon har cirka 60 000 hyresgäster, förvaltar 27 300 lägenheter och arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan.

– Vi är stolta och glada att ta hem även denna upphandling. Det är ett bra betyg på att vi levererar hög kvalitet och till rätt pris, säger Henrik Gunnarsson som är försäljningschef på E-TRON AB.

HBV är inköpsfunktion åt Sveriges allmännyttiga bostadsbolag och genomför samordnade upphandlingar för produkter och tjänster kopplade till byggnation, renovering och förvaltning av fastigheter.

Om E-TRON

E-TRON AB startade 1993 och har sitt ursprung i eftermarknad för elfordon med service och reparationer. De är idag bland annat rikstäckande servicepartner åt PostNord. Företaget arbetar även med försäljning av de egenutvecklade eldrivna arbetsfordonen PRO Litium samt innehar försäljningsagenturen för den belgiska eldrivna lätta lastbilen ADDAX.

Offentliga avtal

HBV (Husbyggnadsvaror) – E-TRON AB finns med i samtliga fyra fordonskategorier på ramavtalet Elfordon 22-127

Adda (f.d SKL Kommentus) – E-TRON AB finns med i samtliga tre anbudsområden på ramavtalet Elektriska arbetsfordon 2020

E-TRON är stolta medlemmar av Fossilfritt Sverige och Klimatpakten