PRO Litium AQUA med plattform för ogräsbekämpning. Foto: E-tron

E-tron levererar unikt elfordon för ogräsbekämpning

Växjö kommun ligger i framkant när det kommer till att arbeta aktivt för minskad miljöpåverkan. Kommunen fick nyligen leverans av fem eldrivna arbetsfordon PRO Litium 3800 från E-TRON AB som används vid skötseln av offentliga rum med bl.a. bevattning och transporter. Nu levererar E-TRON ett helt unikt elfordon som ska användas för ogräsbekämpning med hetvatten.

Fordonet som bär namnet PRO Litium 3800 AQUA har en vattentank på 600 liter som är helt integrerad i fordonschassit. På flaket finns plattform för ogräsbekämpning med hetvatten som gör det möjligt att bekämpa ogräs utan kemikalier. Endast 100 % vatten utan tillsatser.

Fordonet är den första elektriskt framdrivna totallösningen för ogräsbekämpning på marknaden. Plattformen kan dessutom lyftas av vid behov och fordonet användas som ett vanligt transportfordon i kommunens övriga verksamhet.

PRO Litium 3800 AQUA finns att tillgå med applikationer för ogräsbekämpning, klottersanering samt bevattning.

PRO Litium är ett fordonsmärke utvecklat i Sverige av marknadsledande E-TRON AB. Fordonen är konstruerade från grunden för att användas som arbetsfordon och finns i olika chassistorlekar. Gemensamt för alla modeller är:

  • Kraftigt chassi i rostfritt stål och aluminium
  • Konstruerad med bilkomponenter
  • Kraftiga bakaxlar för att klara tung last- och dragvikt
  • Koboltfria litiumbatterier LiFePO4
  • Liten vändradie

Stort fokus har lagts på en bra arbetsmiljö för föraren med bland annat servostyrning, eluppvärmda komfortstolar, ställbar ratt, hyttvärme, eluppvärmd fram- och bakruta, trepunktsbälte och komfortfjädring.