Efter publikrekord i både Köpenhamn och Göteborg i höst/vinter är det nu dags för eCarExpo att återvända till Stockholm och Friends Arena den 2 – 4 februari. Bild: Mats Genberg

eCarExpo i Stockholm

eCarExpo har vuxit till att bli Europas största elbilsmässa. Efter publikrekord i både Köpenhamn och Göteborg i höst/vinter är det nu dags för mässan att återvända till Stockholm och Friends Arena den 2 – 4 februari.

Nu är det dags för eCarExpo att inta Friends Arena igen. Den 2 – 4 februari fylls arenan med elbilar och människor och allt pekar mot ännu ett publikrekord.

– De som spådde bilsalongens död har visat sig ha väldigt fel, säger Gunnar Dackevall som är VD på mässarrangören eLife.

– Våra fyra senaste mässor har alla slagit publikrekord. Senast förra helgen i Göteborg.

eCarExpo började som en nisch-utställning i Nacka och har nu vuxit till att bli Europas största elbilsmässa som avhålls i både Sverige, Danmark, Estland, Norge och Finland.

I en bilbransch där så mycket är nytt är det nästan omöjligt för bilköpare att bilda sig en uppfattning om marknaden genom att åka runt till dussintals showrooms. Där har eCarExpo skapat sin nya version av bilmässan genom att även erbjuda provkörning. På Friends Arena sker den till och med inomhus!

– Människor kan komma hit, se vad marknaden har att erbjuda och sedan provköra – allt på ett ställe. Sedan vi började har eCarExpo fått mer än en kvarts miljon människor att bekanta sig med elektrifieringen av bilbranschen. Och många har för första gången upplevt den speciella aha-upplevelsen av att köra elbil på våra mässor.

Mässans besökarundersökning visar också att bilköpare använder eCarExpo just för att skapa ett köpunderlag.

– Tidigare visste du vilka modeller olika märken hade och ungefär vad dessa stod för. Då kanske du besökte 2–3 handlare för att se senaste versionen av de modeller du funderade på. Nu är hela landskapet nytt. Helt nya modellprogram och helt nya märken gör att det är en mycket mer komplicerad process att hitta rätt bil.

Årets upplaga i Stockholm beräknas bjuda på ett 20-tal bilmärken plus elmotorcyklar, elbåtar, laddteknikbolag och solel.

– Elektrifieringen av fordonsbranschen sprider sig, säger Gunnar.

– Och med den kommer ett helt nytt eko-system med produkter och tjänster som inte ens fanns i människors medvetande för några år sedan. Men nu talar folk med varandra om laddboxar, betallösningar och växelriktare. Och vi som kör elbil har en helt ny typ av kommunikation när vi möts på laddstationerna.

eCarExpo Stockholm går av stapeln i Friends Arena den 2 – 4 februari. Den 2 februari är fokus på företagskunder.

– Stockholmsupplagan av mässan är traditionellt den plats där många märken lägger lanseringar och premiärer – till och med världspremiärer har vi haft. Så det ska bli spännande att se vilka spännande nyheter vi får i februari.