Elbilsintresset ökar i Danmark och premiären för svenska eCarExpo i helgen tog grannlandet med storm. Utanför eCarExpos första utländska elbilsmässa i Øksnehallen i Köpenhamn ringlade köerna i timmar.

eCarExpo tog Köpenhamn med storm

Elbilsintresset ökar i Danmark och premiären för svenska eCarExpo i helgen tog grannlandet med storm. Utanför eCarExpos första utländska elbilsmässa i Øksnehallen i Köpenhamn ringlade köerna i timmar. Efter tre dagars utställning med de senaste bilnyheterna, kunskapsseminarier och provkörningar av ett 30-tal bilmodeller hade 8 000 personer besökt mässan.

– I fredags visste vare sig vi som arrangörer eller våra partners från Copenhagen Electric, FDM och Politiken, om intresset för elbilar verkligen skulle räcka för att fylla Øksnehallen, men elbilsvågen verkar öka med stormsteg även i Danmark, säger Gunnar Dackevall, vd för eCarExpo.

Under danmarkspremiären, som invigdes och välkomnades av Trafikminister Benny Engelbrech, var intresset stort för eCarExpo. Närmare 8 000 besökare och ett 50-tal journalister var där. Hallen var fylld med 46 utställande företag på 5 000 kvm monteryta. På seminariescenen var det också högtryck hela helgen, med debattfrågor om infrastruktur och betalmodeller för branschen och om elbilsekonomi, laddning i egnahem och borätter liksom tips om hur vi väljer elbil för konsumenten.

Ett 30-tal provkörningsbilar rullade ut på stadens gator med besökare vid ratten. Polestar hade tio bilar klara för försäljning och leverans under mässan, och bara en enda kvar vid lunchtid på söndagen. Märken som BMW, Kia och Fiat rapporterade bra fart på försäljningen direkt på mässan.

I Köpenhamn introducerade eCarExpo också en helt ny digital mässplattform, där alla som inte kunde vara på plats ändå kunde ta del av innehållet genom streaming av både scenprogram och innehåll på mässan (man kan ta del av innehållet med direktlänken https://ecarcph.ifairs.com/#/register)

eCarExpo åter i Göteborg och Stockholm

Om bara en månad är det dags igen för svensk nypremiär efter pandemiuppehållet, även dessa är hybridutställningar med både fysiska och digitala evenemang. Den 3-5 december expanderar eCarExpo sin elbilsutställning på Svenska Mässan i Göteborg med omkring 50 procent. Till Friends Arena i Stockholm återkommer succén från 2020 den 4-6 februari nästa år.

eCarExpo stärker sin position som nordiskt mötesforum för elbilsindustrin och kvalificerat kunskapsnav för bransch, forskning och politiker – och som ett välbesökt informationscentrum för konsumenter.