Den 6-7 april 2022 har eComExpo-mässan premiär i mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Arlandastad.

eComExpo på Scandinavian XPO

Arrangören av den framgångsrika elbilsmässan eCarExpo öppnar nu en ny mötesplats med målet att bidra till en snabbare omställning av kommersiella fordon till el.

Den 6-7 april 2022 har eComExpo-mässan premiär i mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO i Arlandastad. eComExpo är en kunskapshubb och en mässa för alla som arbetar inom ”nyttotrafiken”, det vill säga inom kollektivtrafik och godstransporter med upphandling, planering, logistik, samhällsplanering, citydistribution eller som förare av dessa fordon.

– Vi ser nybyggda mötes- och evenemangsarenan Scandinavian XPO som den perfekta arenan för eComExpo med tanke på möjligheterna till 11 000 kvm utställningsyta för våra elfordon och teknik, två konferensscener och ett stort antal mötesplatser för vårt seminarie- och workshopprogram. Att det sedan finns avancerade testbanor för provkörning av nya nyttofordon i anslutning till arenan via Training Partner ger oss perfekta förutsättningar att lyckas, förklarar Anna Fägersten, projektledare för den nya elektrifierade nyttofordonsmässan.

I Scandinavian XPO finns, förutom stora evenemangs- och mässhallar och konferenslokaler, hotell, restauranger, service och aktiviteter för hälsosamma, omväxlande möten. Allt fem minuter från Arlanda Flygplats och 20 minuter från Stockholm och Uppsala.

– Vi är glada och stolta över att eComExpo valt vår arena som mötesplats för deras första mässa. Att vi kan erbjuda en kombination av stora och flexibla lokaler tillsammans med Training Partners testbanor på asfalt och i terräng känns som en stor fördel för alla. Vi verkar i lokaler som byggts enligt internationell hållbarhetscertifiering, Breeam, och det känns därför extra fint för oss att få samarbeta med en aktör som eComExpo, som har ett stort fokus på miljö och långsiktig hållbar utveckling, säger Anna Bauer, CEO/Director of Sales på Scandinavian XPO.