Bild: Ecoride

Ecoride flyttar hem elcykel-produktionen till Göteborg

Ecoride ska fortsätta sin tillväxtresa. Därför går idag flyttlasset från Polen till den nya fabriken i Göteborg och Arendal. En satsning som beräknas ge cirka 50 nya arbetstillfällen i höst och under nästa år.

– Det känns fint att komma tillbaka till Göteborg, där allt började för 14 år sedan. Sedan starten 2008 har organisationen varit extremt entreprenörsdriven, nu bygger vi bygga en mer platt organisation, som gör oss redo att ta nästa steg, säger grundare & vd Martin Walleräng.

För att kunna fortsätta växa med lönsamhet, skapa struktur och få in nya kompetenser har Ecoride nyligen tillsatt Henrik Rosenlund som vice vd.

– Det känns väldigt roligt att få möjligheten att ta Ecoride vidare på sin tillväxtresa. Martin Walleräng och hans bror Christian har tillsammans med hela Ecorideteamet åstadkommit något fantastiskt, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med dem, säger vice vd Henrik Rosenlund.

Kortare ledtider och färre transporter

– Att flytta produktionen till Sverige gör att vi kommer närmare våra marknader och med sälj, inköp, produktion och eftermarknad i samma lokal kommer vi kunna ta snabbare beslut. Med produktion i Sverige kommer vi också kunna korta ner våra ledtider samt minska antalet transporter. Nästa steg är nu att anställa teamleaders och bygga upp lager- och montageteam, vilket kommer innebära nya arbetstillfällen under hösten.

– Målet är att sälja 100 000 cyklar de kommande tre åren i Sverige, Norge och Finland. I Holland är elcykeln standard. I Norden är det många som inte har testat än. Och med ökade priser på energi och drivmedel blir elcykeln ett allt viktigare komplement till bilen, säger Henrik Rosenlund.

– Givetvis får vi anpassa produktionen utifrån rådande läge, men allt tyder på att cyklingen kommer att öka. Elcykeln är smart för hälsan och miljön och perfekt när du snabbt vill ta dig från A till B. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda en produkt som förändrar världen, säger Martin Walleräng.