I sommar kommer resor på hemmaplan och upptäcktsfärder i den närliggande naturen att stå högt på listan för många semesterfirare

Elektrifierade campingbilar med taktält

Utsläppsfri körglädje, praktiska bagageutrymmen och taktält: Med laddhybriden MINI Cooper SE Countryman ALL4 och helt elektriska MINI Cooper SE erbjuder den brittiska biltillverkaren två modeller för en hållbar semesterresa i naturen.

I sommar kommer resor på hemmaplan och upptäcktsfärder i den närliggande naturen att stå högt på listan för många semesterfirare. Längtan efter att koppla av ute i naturen har också lett till ett växande campingintresse. Denna trend är dessutom bra ur miljösynpunkt, speciellt i kombination med hållbar mobilitet.

MINI har två modeller – MINI Cooper SE Countryman ALL4 laddhybrid och helelektriska MINI Cooper SE – som inte bara är utrustade med elektrifierade drivlinor. De kan även förses med modellspecifika bärsystem och taktält, för de som vill kunna vara både flexibla och effektiva ute på vägarna samt njuta av elektrifierade campingbilar.

MINI Cooper SE Countryman ALL4 har hybrid-specifik fyrhjulsdrift och en motoreffekt på 220 hästkrafter, som gör den perfekt lämpad för landsvägsutflykter. Den kan även utrustas med takräcke, som kan användas för att montera taktältet. På samma sätt kan MINI Cooper SE förses med en mobil övernattningsplats. Till detta adderas matchande bärsystem från MINI Original Accessories-sortimentet, innan man är redo att ge sig ut på äventyr. Det finns idag flera populära campingar som erbjuder laddningsmöjligheter, men med taktältet behöver sena hemesterplanerare inte tänka på fullbokade campingplatser. Sov i skogen, vid havet eller dit känslan tar dig i sommar.

Tack vare den optimerade aerodynamiken är det alltid smidigt att färdas med en taktältsutrustad MINI Cooper SE. Den extra tyngden ger ingen märkbar påverkan på de 184 hästkrafterna, som kan ta bilen från 0 till 100 km/h på 7,3 sekunder. Inte heller prestandan i MINI Cooper SE Countryman ALL4 påverkas nämnvärt.

MINI Cooper SE har en elektrisk räckvidd upp till 234 kilometer (enligt WLTP-testcykeln). Räckvidden i MINI Cooper SE Countryman ALL4 är upp till 59 km – men tack vare intelligent interaktion mellan förbränningsmotor och elmotor kan batteriets energireserver fyllas på under körningen.

Taktältet kan resas på bara några sekunder, och man klättrar smidigt upp med den hopfällbara aluminiumstegen. Inuti finns två bekväma sovplatser. Under heta sommarnätter kan fönsterna rullas upp, samtidigt som insekterna hålls borta med det inbyggda myggnätet. Sovsäckar, bagage och proviant får plats i bagageutrymmet på MINI Cooper SE, som kan utökas från 211 till 731 liter genom att fälla ned baksätet. MINI Cooper SE Countryman ALL4 har en bagagevolym på 405 upp till hela 1275 liter, med plats nog för de reskamrater som vill kunna ta med sig extra komfort.

Via bildskärmen i den digitala cockpiten går det att hålla koll på bilens energinivåer. Med en kylbox ombord finns iskall dryck. Ljudsystemet spelar stämningsfull musik, samtidigt som mobiltelefonen laddas. Lägg till en mobil espressomaskin så är steget från camping till glamping fulländat.

MINIs taktält hittas här.