Bild: STCC

Elektrisk motocrossshow på STCC i Göteborg

I samband med årets STCC-premiär i Göteborg, som äger rum den 8-9 juni, kommer det svenska företaget Stark Future att hålla en uppvisning med Stark VARG, som är en av världens mest avancerade elektriska motorcyklar. Detta evenemang symboliserar en milstolpe för integrationen av hållbara transportmedel inom motorsporten, en rörelse som STCC aktivt stödjer genom sin satsning på elektriska och cirkulära racingkoncept.

Anton Wass, grundare av Stark Future, uttrycker stor entusiasm för evenemanget och dess potential att stärka STCC:s engagemang för en hållbar framtid inom motorsporten. Han ser premiären i Göteborg som en viktig del i att etablera långsiktiga, hållbara riktlinjer för racingindustrin.

Under tävlingens pauser kommer publiken att få njuta av en spektakulär uppvisning där Stark VARG kommer att manövreras av svenska motocrossprofiler såsom Jonas Skovby, Lukas Karlsson och Jonathan Kling. Denna show utlovas inte bara bli ett adrenalinfyllt inslag utan också ett viktigt steg mot att visa möjligheterna och fördelarna med elektrifierade transportmedel i racingkontext.

Robert Reijers, kommersiell chef för STCC, betonar att Göteborgs STCC-event är mer än bara en tävling; det är en plattform för innovation och framtidens teknik inom motorsporten. Han är övertygad om att evenemanget kommer att ge publiken en unik inblick i framtiden för elektriska fordon både på två och fyra hjul.

Förutom uppvisningen kommer besökare också ha möjlighet att utforska evenemangsområdet och depån, som är öppen för allmänheten. Där kan man träffa förare och team, delta i STCC ESPORTS, upptäcka de senaste nyheterna inom bil- och motorcykelbranschen, samt interagera med flera av STCC:s partners. Denna helg i Göteborg utlovar att bli en fest för motorsportfans och teknikentusiaster, en plats där passion för racing möter engagemang för miljön.