Micke Bern, vd för STCC, Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event. Bild: STCC

Elektrisk STCC-Premiär i Göteborg 2024

Den svenska racingvärlden står inför en historisk händelse – comebacken av STCC i Göteborg 2024, nu som världens första 100% elektriska nationella mästerskap. Den spännande säsongspremiären äger rum den 8-9 juni, på en nyskapande Head 2 Head-bana, strategiskt placerad vid sidan av Ullevi.

Micke Bern, VD för STCC, uttrycker stor entusiasm över denna återkomst till Göteborgs hjärta. I samarbete med Göteborg & Co och Got Event förbereder man sig för att leverera elektrifierad racing av högsta klass. Bern betonar vikten av STCC:s expansion till stadsmiljöer som en del av deras hållbara nysatsning, vilket gör tävlingarna tillgängliga för en bredare publik.

För första gången sedan 2014 återvänder STCC till Göteborg, en stad med ett starkt sportintresse och tidigare framgångar för STCC. Sara Brankell, Key Account Manager Sports på Göteborg & Co, betonar vikten av att föra klimatsmart racing till hjärtat av en av världens mest hållbara städer.

Det nya evenemangskonceptet innebär en 625 meter lång Head 2 Head-bana, som kommer att byggas i samarbete med Göteborg & Co och Ramudden. Banan, som kommer att placeras mellan Ullevi och Scandinavium, är inte bara ett nytt tillskott i stadsbilden utan också ett tecken på Göteborgs öppenhet för innovativa evenemang. Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event, ser fram emot att välkomna denna nya typ av racingupplevelse.

Head 2 Head-formatet erbjuder en unik racingupplevelse där två förare tävlar mot varandra i ett Race of Champions-liknande upplägg. Efter inledande tester och kval går förarna vidare genom kvartsfinaler, semifinaler och slutligen en final. Detta intensiva format kommer att genomföras under både lördagen och söndagen.

Evenemanget blir mer än bara racing. Framför Ullevi planeras en depå och utställningsområde där de nya 550-hästkrafter starka elektriska STCC-bilarna kommer att laddas med Atlas Copcos innovativa energilagringssystem ZenergiZe. Detta system är ett exempel på evenemangets fokus på miljömedvetenhet och innovation.

Publiken kan se fram emot en händelserik helg, med möjligheter att träffa förare och team, delta i STCC ESPORTS och interagera med STCC:s partners. Arenan kommer även att erbjuda en rad andra attraktioner, som FMX Show med elektriska MX-motorcyklar, artistuppträdanden och hot laps runt banan med STCC-förarna.

Göteborgs säsongspremiär av STCC 2024 är inte bara en racingtävling; det är en fest för motorsport och hållbar teknik, där racingentusiaster och miljömedvetna besökare kan samlas för att uppleva framtidens motorsport.