Den unika elbilen Emily GT som tagits fram i Trollhättan kommer till eCarExpo i Göteborg den 1 – 3 december. Bild: Magnus Fröderberg / auto motor & sport

Emily GT: Svensk elbilrevolution visas upp

Emily GT, en unik elbil framtagen i Trollhättan, kommer att visas på eCarExpo i Göteborg från den 1 till 3 december. Detta blir första gången allmänheten får möjlighet att se bilen sedan dess överraskande presentation för sex månader sedan.

Utvecklad i hemlighet av NEVS, företaget som tog över efter Saabs konkurs, representerar Emily GT en ny era inom elbilsteknik. NEVS, som förvärvade Saabs konkursade verksamhet 2012, har under flera år varit föremål för spekulationer om sin framtid. Med Emily GT har de skapat en hyperavancerad elbil på rekordtid – endast nio månader.

Emily GT är inte en ordinär elbil. Med en motor i varje hjul och en imponerande räckvidd på upp till 100 mil, står den ut som en teknisk innovation. Bilen, som redan har fått internationellt erkännande efter provkörningar, erbjuder en körupplevelse i paritet med marknadens främsta bilar. Med sin innovativa teknik och prestanda förkroppsligar den andan och arvet från Saab.

Peter Dahl, projektansvarig på NEVS, delar sin entusiasm:

– Att utveckla Emily har varit en fantastisk resa, både utmanande och givande. Responsen vi fått från hela världen har varit överväldigande, och vi ser fram emot att visa upp vårt arbete för allmänheten.

Trots globalt intresse och besök från potentiella köpare runt om i världen, är bilen och dess teknik fortfarande till salu. Än så länge har inga avtal slutits, men intresset är stort.

eCarExpo i Göteborg blir en unik chans för svenska bilentusiaster och allmänheten att se Emily GT på nära håll. Detta är en bil som inte bara representerar framsteg inom svensk bilindustri, utan även sätter en ny standard för vad som är möjligt inom elbilsegmentet. Emily GT:s närvaro på eCarExpo markerar en spännande utveckling inom svensk och internationell bilindustri.