Foto: Eways

Eways anställer Vrooms vd

Eways anställer tidigare vd Bertil Abrahamsson som senior affärsutvecklare. Bertil kommer att stärka Eways affär med koppling till fordonsbranschen genom att utveckla partnerskap och samarbeten med tillverkare, generalagenter, finansbolag och bilåterförsäljare.

– Med Bertils unika och långa erfarenhet från fordonsbranschen så kommer vi ytterligare stärka vårt erbjudande till allt från bilåterförsäljare till de som nyttjar fordonen, säger Säljchef Robert Hägg.

Bertil har mångårig erfarenhet från bilbranschen och kommer senast från rollen som vd på Vroom som är den ledande auktoriteten inom analys och statistik på den svenska bilmarknaden. Bertil har även erfarenhet från stora biltillverkare som General Motors och Renault.

– Jag har under de senaste åren intresserat mig mycket för elektrifieringen av fordonsflottan. För att takten i omställningen ska kunna fortsätta är utbyggnad av laddinfrastruktur helt nödvändig. Eways är ett företag under stark tillväxt med intressanta och innovativa erbjudanden inom allt som har med elbilsladdning att göra. Jag ser mycket fram emot att få bidra till Eways fortsatta resa och elektrifieringen av samhället, säger Bertil Abrahamsson.