Emma Lundgren är VD på Fitness Brands. Sedan ett par år tillbaka kör man enbart Mercedes-Benz. Vare sig det är tjänstebilar, servicebilar eller lätta lastbilar för leveranser. Numera är också alla tjänstebilar laddhybrider. Foto: Fitness Brands

Fitness Brands kör Mercedes-Benz över hela linjen

Fitness Brands har sedan 80-talet sålt och levererat träningsutrustning och inredning till gym och träningsanläggningar över hela landet. Sedan ett par år tillbaka kör man enbart Mercedes-Benz. Vare sig det är tjänstebilar, servicebilar eller lätta lastbilar för leveranser. Numera är också alla tjänstebilar laddhybrider.

– Vi gick över till Mercedes-Benz för några år sedan. Företaget representerar några av världens ledande varumärken i gym-branschen och vi satsar verkligen hårt på kvalitet och service. Det är viktigt för oss att vårt val av bilmärke återspeglar det. Därför vill vi ha en samarbetspartner med samma värderingar som oss själva. En partner vi kan känna oss trygga med och som ställer upp när vi behöver det. För det är så vi själva arbetar med våra kunder, vi är mer samarbetspartners än bara leverantörer, berättar Emma Lundgren som är VD på Fitness Brands.

Totalt har Fitness Brands ett 20-tal Mercedes: Personbilar, servicebilar och lätta lastbilar för leveranser. I mars byttes en stor del av bilarna ut – och när det gäller personbilar blev det laddhybrider över hela linjen – totalt åtta stycken. Sex GLC Suv, en GLC Coupé och en CLA Shooting Brake. Alla är laddhybrider med upp till ca 4 mil räckvidd på eldrift.Genom att välja laddhybrider fick man både en hållbar lösning och en vettig investeringsnivå. Det går att köra all lokal stadskörning och kortare turer från hemmet utan att ha igång förbränningsmotorn över huvud taget. Att tänka hållbarhet är något som alltid varit viktigt för företaget.

– Vi för in hållbarhetstänk på alla nivåer. Till exempel kan vi ta våra kunders begagnade utrustning i inbyte när de förnyar sin maskinpark. Då säljer vi det vidare till nya kunder istället för att utrustningen skrotas, säger Emma.

Servicebilarna är Mercedes-Benz Vito skåpbilar som även de utgår från de anställdas bostäder. För leveranser har man Mercedes-Benz Sprinter med skåp och bakgavellift.

–Vi gör allt i egen regi, berättar Emma. Vi säljer, servar och levererar med egen personal i egna bilar. Hela kedjan hänger ihop. Mercedes-Benz levererar en liknande känsla. Vi jobbar med en säljare som ger oss en helhetslösning. Från minsta till största bilen så är det också en känsla av lite mer kvalitet. Lite mer tanke på detaljer. Och så känner man igen väldigt mycket mellan bilarna.

Alla bilar är sålda med serviceavtal. Det gör inte bara att kostnaden för service fördelas månadsvis, det betyder också att bilarna kan få sin service utförd på alla auktoriserade Mercedes-Benz verkstäder i landet. Samt att de omfattas av mobilitetsgarantierna Mobilo och Mobilo Van.