Ford E-Transit – alltid online

Med introduktionen av den helt elektriska Ford E-Transit under andra kvartalet 2022 börjar en ny era av varutransporter: den stora transportbilen kan inte bara köra 317 kilometer på en enda laddning (WLTP), utan den kommer också att vara utrustad med otaliga onlineverktyg, som ger en fullständig översikt, förbättrar drifttiden och mycket mer. E-Transit kommer, precis som alla Transit-bilar från 2022, att vara utrustade med SYNC4-infotainmentsystem och avancerade förarassistanssystem som standard.

Med kundernas hjälp har Ford Transit förbättrats och stärkts över decennier, och samarbetet mellan Ford och dess kunder är ovärderligt i förhållande till betydande faktorer, som rör allt från drivlinor över säkerhet till optimering av drifttid och produktivitet.

E-Transit, den första helt elektriska versionen av världens mest populära transportbil, är kulmen på det viktiga förhållandet mellan Ford, kunderna och användarna av den stora transportbilen. Nya E-Transit har testats grundligt i bl.a. daglig körning med hjälp av kunder, och den levereras med klassledande batteristorlek, räckvidd och motorprestanda – den helt elektriska skåpbilen är utformad för att förbättra och underlätta produktiviteten för transportbilskunder och användare. Bilen kommer att erbjudas med motoreffekter på 184 och 239 hk, och batteriet på 68 kWh ger en räckvidd på 317 kilometer (WLTP) – och kan laddas från 15 till 80 procent på 34 minuter vid en snabbladdare på upp till 115 kW.

– E-Transit är lika med ett kvantsprång för transportbilskunder. Med nya onlineverktyg och avancerad teknik kommer det att effektivisera kundernas affärer och stärka produktiviteten, vilket gör det lättare för dem att byta till en flotta med helt elektriska bilar, säger Hans Schep, chef för Fords transportbilsverksamhet på Ford of Europe.

SYNC4 med 12 ”pekskärm och flera förarassistanssystem som standard

Nya Ford E-Transit kommer att introduceras i Sverige under andra kvartalet 2022, och den kommer att erbjudas i ett stort urval av längder och typer.  Alla E-Transit levereras med Trend-utrustningsnivå, som kommer att kännetecknas av betydligt mer utrustning än liknande dieselversioner av Transit. Bl.a. ingår klimatanläggning, SYNC4-infotainmentsystem med 12 ”pekskärm, nyckellös start, Quickclear uppvärmd vindruta och uppvärmda elektriska sidospeglar.

E-Transit kommer också med avancerade förarassistanssystem som standard, men det gäller inte bara för den helt elektriska versionen av den populära transportbilen: från våren 2022 kommer alla Transit-bilar i det svenska modellprogrammet (Trend och Trail) att vara utrustad med Pre-Collision Assist, automatiskt nödbromssystem med fotgängardetektering och Lane-Keeping System, ett system som aktivt ingriper om du kör över de vita linjerna på vägen utan att blinka.Ford utökar också sin tekniska ledning inom segmentet stora transportbilar med omfattande uppdateringar som ger kunderna väsentligt ny utrustning och nya alternativ i hela Transit-modellserien. Det inkluderar introduktionen av det nya onlinebaserade SYNC4-infotainmentsystemet med 12 ”pekskärm (standard i Transit Limited). Det möjliggör ett brett utbud av nya funktioner och tekniker som höjer säkerhets- och produktivitetsnivån – och på så sätt utökar det omfattande paketet med förarassistanssystem med 360 -graders kamera och Reverse Brake Assist, som är en nödbromsassistent som automatiskt bromsar vid backning när det till exempel befinner sig personer bakom bilen.I framtiden kommer alla Transit-bilar på den svenska marknaden också att ha en uppvärmd Quickclear-vindruta, adaptiva strålkastare och regnsensor som standard.

– Vi sätter ytterligare fokus på produktiviteten för Transit-kunder, och vi prioriterar ny teknik som verkligen gör skillnad när det gäller drifttid och kostnader. Transit har alltid varit klassledande inom teknik, men den här uppgraderingen innebär att fler förare än någonsin kommer att dra nytta av våra avancerade aktiva säkerhetssystem och onlineteknik – för högre komfort och produktivitet, säger Hans Schep.

Transit är alltid online och uppdaterad

I likhet med möjligheterna i nya Ford E-Transit kommer resten av Transit-modellprogrammet från våren 2022 med utökade onlineverktyg. Tack vare det standardmonterade FordPass Connect-modemet är transportbilarna alltid uppkopplade och online.

Med SYNC4-infotainmentsystemet är möjligheterna många, och med dubbelt så mycket processorkraft som det utgående SYNC3-systemet svarar det mycket snabbare. SYNC4 är utformat för att uppdateras over-the-air, dvs via online-anslutning, med uppdateringar av Ford Power-Up-programvara. Det sker automatiskt i bakgrunden, och för större uppdateringar kan man enkelt planera att det ska ske till exempel på natten.

SYNC4 kommer med bl.a. trådlös anslutning till Apple CarPlay och Android Auto, möjlighet att anslutas till två mobila enheter samtidigt, avancerad röststyrning, digital användarmanual med enkel sökfunktion – och om bilen är utrustad med navigering kommer systemet att ständigt uppdateras online med väder, parkeringsmöjligheter och trafikförhållanden