Ford öppnar upp orderböckerna för nya helelektriska E-Transit Custom. Bild: Ford

Ford E-Transit Custom: Revolutionerande hel-elektrisk skåpbil

Ford ligger i framkant av den elektriska revolutionen inom transportsektorn med sin lansering av den helelektriska E-Transit Custom. Denna skåpbil, som är den nyaste medlemmen i Fords Transit-serie, är inte bara en elektrisk version av Europas mest sålda transportbil utan representerar också en helt ny era inom fordonets segment.

Den helelektriska E-Transit Custom är framtagen för att möta de specifika behoven inom 1-tonssegmentet. Den erbjuder en imponerande dragvikt på 2 300 kg, vilket är högre än någon annan bil i dess klass. Dessutom kommer bilen med Ford Pro-ekosystemet, ett uppsättning av digitala tjänster och innovativa lösningar som syftar till att göra arbetsdagen mer bekväm, effektiv och produktiv.

Ford E-Transit Custom är utrustad med ett 64 kWh-batteri som ger en elektrisk räckvidd på upp till 327 km. Detta överträffar den genomsnittliga dagliga körsträckan för en skåpbil i detta segment med råge. Med valmöjligheter mellan två motorer på 100 kW (136 hk) och 160 kW (218 hk) och en klassledande vridmoment på 415 Nm, är detta en skåpbil som levererar hög prestanda.

Bilen erbjuder snabbladdningsmöjligheter, med en kapacitet att ladda från 10–80 % på mindre än 39 minuter. En unik egenskap är ProPower ombord-systemet, som gör bilen till en mobil energikälla, perfekt för användning av olika utrustningar och verktyg.

På den svenska marknaden börjar priserna på 650 000 SEK (812 500 SEK inkl. moms) för Ford E-Transit Custom med 136 hk och 670 000 SEK (837 500 inkl. moms) för modellen med 218 hk. De första kundleveranserna är planerade att äga rum i slutet av sommaren 2024.

E-Transit Custom är integrerad i Ford Pros uppkopplade ekosystem, som erbjuder lösningar för laddning, vagnparkshantering och tjänster för att hjälpa företag att minska sina driftskostnader och förenkla övergången till elektriska fordon. Med tjänster som E-Telematics och Ford Pros mobilapp, kan förare och vagnparksägare använda realtidsdata för att kontinuerligt övervaka både effektiviteten och skicket på den helelektriska skåpbilen.

Dessutom erbjuder Ford E-Transit Custom innovativa lösningar som ett ”mobilt kontor”-paket och Delivery Assistant. Bilen är utrustad med ett 5G-modem som standard, vilket möjliggör snabba trådlösa uppdateringar utan att behöva besöka en Ford-återförsäljare.

Ford utvidgar sitt erbjudande genom att nu öppna orderböckerna för E-Transit Custom. Med den bredaste portföljen av nya Transit Custom-versioner någonsin, är Ford redo att möta den växande efterfrågan på mångsidiga och effektiva elektriska skåpbilar.